Festivalul Fanfarelor la Timisoara

Zece fanfare faimoase, sute de alămuri  și o atmosferă  irezistibil de voioasă! Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează duminică, 22 septembrie 2019, cea de-a XXXI– a ediție a Festivalului Fanfarelor la Timișoara, în Grădina de Vară a Sălii Capitol.

Invitați speciali sunt Vasile Conea , unul dintre cei mai renumiți și iubiți soliști de muzică bănățeană, și fanfarele Dejan Ilic din Serbia și Transilvania din Cugir, jud. Alba.   La festival participă Fanfara Garnizoanei Militare Timişoara, Fanfara „Pro Amicitia” din Timişoara, Fanfara Populară din Grebenac – Serbia, Fanfarele populare din Mercina și Bănia– Caraş Severin,  Fanfara din Almaș și Fanfara din Nădlac, jud. Arad, Fanfara Banaten Muzikanten din Timișoara.

Programul festivalier va  începe de la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, str. E. Ungureanu, nr. 1, la ora 12:00, continuă cu parada fanfarelor participante din Piața Victoriei, unde la ora 13:00 va avea loc un microrecital în fața Operei, iar la ora 17:00 în Grădina de Vară a Sălii Capitol din Timișoara se va desfășura un spectacol.

Veți putea audia 10 fanfare cu stiluri de interpretare diferite, de la cântece ”big band”, muzică populară și cântece specifice la ritmuri balcanice, care insuflă tuturor voie bună și bucurie.  Cântece din zona Banatului în interpretarea lui Vasile Conea, alături de Fanfara din Grebenac, Serbia vor invoca  în Grădina de Vară a Sălii Capitol din Timișoara vremurile de altădată în care oamenii știau dreapta măsură a trăirii împreună.

Fanfara Transilvania este un nume cunoscut în peisajul cultural românesc, dar și internațional. Au participat de-a lungul celor peste 10 ani de carieră la cele mai cunoscute festivaluri de jazz din Europa dar și în deschiderea concertelor lui Goran Bregovici.

 În caz de vreme nefavorabilă, spectacolul de la ora: 17: 00 va fi susținut în sala Capitol.

 Accesul publicului la festival este liber!

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.