FLAGRANT / Patru persoane urmărite penal pentru comiterea infracţiunii de contrabandă

Poliţiştii au început luni urmărirea penală faţă de patru persoane din Drobeta-Turnu Severin acuzate de contrabandă cu produse accizabile de provenienţă sârbească, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, Valeriu Pera. Potrivit sursei citate, în urma unor percheziţii domiciliare la R. Nicuşor, R. Anca, C. Vasilica şi B. Student, s-au descoperit 717 pachete cu ţigări, 681 de kilograme de detergent, 34 de litri de alcool, precum şi 16.000 de săpunuri, parfumuri şi alte produse cosmetice în valoare de 10.400 de lei.

Toate aceste produse au fost confiscate întrucât deţinătorii lor nu posedau acte legale de provenienţă. Poliţiştii aveau mai demult informaţii cu privire la existenţa în Drobeta-Turnu Severin a unor depozite clandestine de mărfuri sârbeşti cu care se alimenta piaţa neagră de persoane care se ocupau cu contrabanda în zona de competenţă, a precizat Pera.
Cei patru sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false.
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între unu şi patru ani.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.