INTERNAȚIONAL / Barack Obama a făcut apel la vigilență crescută la comemorarea a zece ani de la atacurile din 11 septembrie

Barack Obama a făcut apel, sâmbătă, la „vigilenţă crescută” în cadrul unei reuniuni cu consilierii săi pentru securitate naţională, în timp ce Statele Unite se tem de un atentat al Al-Qaida în momentul în care ţara comemorează zece ani de la 11 septembrie.
Preşedintele i-a ordonat echipei sale să trateze energic orice informaţie referitoare la vreo ameninţare, să se asigure de o vigilenţă crescută şi să stea aproape în momentul comemorării atentatelor de la 11 septembrie, a declarat Casa Albă într-un comunicat despre această reuniune. Preşedintele a salutat coordonarea excelentă şi schimbul de informaţii la nivel federal, la nivelul statelor şi colectivităţilor locale, continuă Casa Albă.
Dar el a subliniat că Statele Unite nu trebuie să reducă eforturile în lupta antiteroristă în săptămânile şi lunile următoare, deoarece securitatea americanilor trebuie să fie prioritatea tuturor componentelor administraţiei.
Obama a adăugat că vrea să fie „informat complet” despre evoluţia recentei „ameninţări” cu un atentat pe teritoriul american care a pus în alertă serviciile de informaţii americane. Potrivit secretarului american de Stat Hillary Clinton, Al-Qaida este în spatele acestei noi ameninţări specifice, credibile dar neconfirmate împotriva Statelor Unite.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.