INTERNAȚIONAL / Grecia, noi manifestații împotriva planurilor de austeritate

Peste 1.000 de oameni revoltați au început, sâmbătă după-amiază, la Salonic (nord), sub supravegherea atentă a poliţiei, manifestaţiile împotriva planurilor de austeritate din Grecia.
Nu datorăm nimic, nu plătim nimic, nu vindem nimic, nu ne este frică, se putea citi pe banderola centrală a acestei reuniuni convocate de mişcarea populară a „indignaţilor” care a luat naştere în primăvară la Atena, după modelul spaniol.
Într-un oraş unde mobilizarea poliţiei este fără precedent, cu 7.000 de bărbaţi în uniformă care au închis traficul pe principalele artere şi au interzis circulaţia în jurul centrului Velidio unde premierul Georges Papandreou urmează să susţină un discurs în cursul serii, manifestanţii erau mai puţin numeroşi decât sperau organizatorii. Rândurile lor au fost îngroşate de circa 3.000 de proprietari de taxiuri care protestează faţă de liberalizarea profesiei lor. Valurile de manifestanţi urmează să crească prin defilările marilor sindicate, cel privat (GSEE) şi cel public (Adedy), care cer renunţarea la o politică de sărăcie şi de şomaj.
Poliţia, care a anunţat 32 de arestări în timpul controalelor preventive, va avea de înfruntat şi suporterii clubului local de fotbal Heraklis care protestează faţă de excluderea lor din prima divizie.
Autorităţile se aşteaptă la 20.000 de manifestanţi, în timp ce Guvernul socialist tocmai a promis să înăsprească măsurile de austeritate şi să accelereze privatizările.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.