INTERNAŢIONAL / Grupul Murdoch confirmă că va plăti peste 2 milioane de euro unei victime a pirateriei telefonice

Grupul magnatului media Rupert Murdoch, proprietarul fostului tabloid News of the World, a confirmat vineri că va plăti două milioane de lire sterline (2,3 miliarde de euro) despăgubiri familiei unei fete ucise şi ai cărei membri se numără printre victimele ascultărilor ilegale practicate de tabloid, relatează AFP şi AP.

Magnatul va face de asemenea o donaţie ‘cu titlu personal’, în valoare de un milion de lire, către o serie de asociaţii selectate de părinţii adolescentei Milly Dowler, potrivit unui comunicat comun difuzat de familia acesteia şi de News International, filiala News Corp care grupează publicaţiile lui Murdoch din Marea Britanie.
Acordul în acest sens a fost dezvăluit la mijlocul lui septembrie de Sky News, canal de televiziune care ţine tot de imperiul lui Murdoch, dar atunci nu a fost confirmat oficial.
Comportamentul celor de la News of the World faţă de Dowler a fost odios şi sper ca această donaţie să scoată în evidenţă regretele mele faţă de rolul jucat de companie în acest eveniment oribil, a subliniat Rupert Murdoch în comunicat.
News of the World este acuzat că a interceptat convorbirile a aproape 4000 de persoane – inclusiv oameni politici, membri ai familiei regale britanice şi alte celebrităţi – în cursul anilor 2000.
Familia fetei ucise, Milly Dowler, o elevă de 13 ani dispărută din 2002, a figurat pe lista ‘victimelor’ News of the World.
Un detectiv angajat de ziar a fost acuzat că a piratat telefonului adolescentei, după dispariţia acesteia. El ar fi mers până acolo încât să şteargă mesaje pentru a face loc în memoria telefonului, dând false speranţe familiei că fetiţa mai trăieşte. Milly Dowler a fost însă găsită moartă peste şase luni. Scandalul interceptărilor a dus la închiderea tabloidului, în această vară.

 

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.