INTERNAŢIONAL / În Filipine peste 100 de morţi după cele mai violente taifunuri din 2011

Cele două taifunuri care au afectat unul după altul o mare parte din Filipine, Nesat şi Nalgae, cele mai violente din 2011, au provocat moartea a cel puţin 101 persoane, în timp ce alte zeci de mii de persoane nu s-au putut întoarce la casele lor din cauza inundaţiilor, au informat duminică autorităţile, citate de AFP. Mai multe oraşe de pe insula principală, Luzon au fost inundate după trecerea taifunului Nesat, la 27 septembrie, iar apoi a taifunului Nalgae, cinci zile mai târziu.

Nesat a ucis 82 de persoane, iar Nalgae 19, potrivit celor mai recente date ale Biroului Apărării Civile, care şi-a revizuit în sus bilanţul anterior (82 decese). Douăzeci şi şapte de persoane sunt încă date dispărute.
Majoritatea deceselor au fost cauzate de inundaţii. Electrocutările şi alunecările de teren s-au aflat, de asemenea, la originea morţii mai multor locuitori din zona câmpiilor agricole din centrul Luzon. Peste 67.000 de locuitori din Luzon încă nu se întorseseră la casele lor duminică fiind adăpostiţi în centre de evacuare.
Potrivit serviciilor de meteorologie, Nesat şi Nalgae au fost cele mai violente taifunuri care au lovit Filipine în 2011.
Aproximativ 20 de taifunuri lovesc ţara în fiecare an. Ultimele, Nock-ten şi Muifa, au provocat 70 de decese în luna iulie. În august, Nanmadol a provocat moartea a 35 de persoane.
În 2009, furtuna tropicală Ketsana, în urma căreia o mare parte din Manila a ajuns sub apă, a făcut 464 victime.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.