Te afli aici: Acasa » Fără categorie » Istorie CFR Cluj

Istorie CFR Cluj

Despre Club

Mai mult decât un club şi mai mult decât o echipă, CFR 1907 Cluj reprezintă un fenomen.

Ambiţia unei glorioase promovări din Divizia C în Divizia B a dat, în 2001, suflul unei performanţe unice în România şi extrem de greu de egalat oriunde în fotbalul respectabil din Europa – 7 ani de evoluţii mereu ascendente culminând cu obţinerea eventului campionat – Cupa României în sezonul 2007-2008. CFR Cluj a readus titlul în provincie după o hegemonie de aproape 20 de ani a cluburilor din Capitală. Performanţa, pregătită de un sezon în care clubul din cartierul Gruia a ratat la milimetru locul 2 şi calificarea în Champions League, este atribuită de majoritatea specialiştilor proiectului managerial ambiţios, dar realist, gândit pe etape concrete, în care bugetele, loturile şi obiectivele pe termen scurt au fost de fiecare dată perfect sincronizate.

După un contact mai degrabă timid cu prima ligă în sezonul 2004-2005, conducătorii CFR-ului au schimbat paradigma clasică a fotbalului românesc, investind masiv în fotbalişti cu mentalitate profesionistă, majoritatea proveniţi din campionate cotate peste cel al României. Portughezii, argentinienii, brazilienii, ivorienii sau suedezii, aduşi pe sume care au redimensionat bugetele de transferuri din Liga 1, au dat naştere celei mai cosmopolite echipe din ţară. Campioană naţională şi echipă calificată direct în grupele Ligii Campionilor, Clubul a devenit o grupare atractivă deopotrivă pentru jucători de top, cu palmarese impresionante, dar şi pentru investitori dornici să-şi asocieze imaginea cu profesionalismul şi performanţa, pentru mass-media naţionale şi internaţionale şi pentru suporteri.

De altfel, chiar înainte de a câştiga competiţia internă, CFR Cluj a fost desemnată de prestigioase institute de sondare a opiniei publice ca fiind a cincea cea mai iubită echipă din România. Susţinut de întreaga suflare microbistă din Ardeal şi luat drept model de toate cluburile ambiţioase ale ţării, Clubul se află în faţa celei mai mari provocări din istoria sa de peste 100 de ani – competiţia supremă a fotbalului mondial se joacă la Cluj!

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus