Linkin Park vine in Romania!

Linkin Park cântă pentru prima oară în România pe 6 iunie 2012 la Romexpo București. Concertul este organizat de Events.

Mike Shinoda, Chester Bennington, Brad Delson, Phoenix, Joe Hahn, Rob Bourdon nu sunt doar o trupă de rock, ci un hibrid rock, hip-hop, electronic, rock alternativ. Cei șase membri ai trupei sunt originari din sudul Californiei, iar ideea trupei a apărut în micul dormitor al vocalistului Mike Shinoda, unde acesta împreună cu Delson au înregistrat primul material, în 1996. Cei doi fuseseră colegi de școală. De-atunci, Linkin Park au vândut peste 45 de milioane de albume în întreagă lume și au câștigat două premii Grammy din 6 nominalizări, plus numeroase alte premii ale industriei muzicale.

„Cea mai mare greșeală pe care o fac unii este aceea de a spune că suntem doar o trupă de rock”, spune chitaristul Brad Delson. „Noi considerăm muzica noastră un hibrid a ceea ce am ascultat noi șase de-a lungul timpului. Titlul albumului nostru de debut, „Hybrid Theory” este de fapt numele pe care voiam să-l purtăm ca trupă și este rezultatul a șase moduri de a înțelege muzica și a șase personalități artistice distincte.”

Hybrid Theory a fost certificat cu discul de diamant (10 milioane de exemplare în SUA) și a câștigat multi-platină în multe alte țări. Ultimul lor album, „A Thousand Suns”, a debutat direct pe locul 1 în Billboard Top 200 Chart, ceea ce-l face al treilea album consecutiv semnat de Linkin Park care ajunge acolo. Turneul de promovare cu același nume, „A Thousand Suns Tour”, a traversat 5 continente și 30 de țări, prilej cu care cei șase au cântat în fața a peste un milion de fani. „Linkin Park cântă pentru prima dată nu doar în România, ci și în zona Balcanilor, ceea ne face să credem că vom avea și numeroși spectatori din țările vecine” spune Sorina Burlacu, Director General Events.

Linkin Park lucrează în prezent la un nou album, care va fi lansat în vara anului 2012. După o perioadă de experimente și într-o eră în care mai toate formațiile merg spre dubstep, Linkin Park au decis să revină la soundul inițial. Vocalul Chester Bennington spune despre noul proiect că „O să fie ceva mult mai familiar oamenilor decât a fost „A Thousand Suns”. Am incorporat mult sunet de chitară, refrenuri grandioase, dar și câteva elemente electronice grele. Vom încerca să venim cu un sound greu, fără să mergem prea mult înspre metal”.

Chester Bennington a mai dezvăluit că, din punct de vedere al temelor lirice, se va baza pe chestiuni mult mai personale. „Am scris mult despre relații”, a explicat el. „Nu suntem o trupă politică, ci avem o puternică orientare socială.”

În anul 2005, Linkin Park a pus bazele Music For Relief, o organizație caritabila non-profit, care a adunat peste cinci milioane de dolari pentru victimele dezastrelor naturale. Suma de 2,2 lei din fiecare bilet vândut la concertul din România va merge către Music For Relief. În acest moment, Linkin Park este trupa pe primul loc la număr de fani pe pe Facebook, cu peste 36 de milioane de „adepți”.

Biletele intră în vânzare de azi, vineri, 13 aprilie, la prețurile de 130 lei – Gazon B; 200 lei – Gazon A; 270 lei – Golden Ring și 360 lei – Tribune VIP. Până pe 26 aprilie inclusiv, biletele la gazon A pot fi achiziționate la prețul special de 180 lei. Tichetele se pot cumpăra online, pe www.eventim.ro, sau prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărturești).

sursa: Muzicabuna.ro

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.