Te afli aici: Acasa » Fără categorie » Obama: Mareea neagră din Golful Mexic este o catastrofă “probabil fără precedent”

Obama: Mareea neagră din Golful Mexic este o catastrofă “probabil fără precedent”

Preşedintele american, Barack Obama, a calificat duminică mareea neagră care a început să ajungă pe ţărmurile din Louisiana drept o catastrofă “probabil fără precedent”, în cursul primei sale vizite în zonă, în vederea examinării dispozitivului de intervenţie.

“Cred că americanii îşi dau seama, iar acest lucru este cu siguranţă valabil pentru persoanele de aici, că ne confruntăm cu o catastrofă ecologică probabil fără precedent”, a declarat Obama la Venice, una dintre comunităţile de coastă cele mai ameninţate de mareea neagră provocată de explozia unei platforme petroliere la 20 aprilie.

“În calitate de preşedinte al Statelor Unite, voi depune toate eforturile pentru a răspunde la această criză”, a afirmat el, subliniind că ea riscă să “se prelungească mult timp” şi să ameninţe mijloacele de existenţă a mii de americani”.

Preşedintele şi-a apărat administraţia, criticată pentru ritmul lent al reacţiei sale. “Administraţia federală a lansat şi coordonat o intervenţie în care toţi actorii sunt implicaţi, neîncetat, din prima zi”, a spus el.

El a incriminat în schimb societatea britanică BP, care exploata platforma Deepwater Horizon, la aproximativ 70 de kilometri de coastă. Puţul forat sub platformă eliberează în fiecare zi aproximativ 800.000 de litri de petrol în ocean.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus