Reluarea furnizarii agentului termic

Având în vedere apropierea sezonului rece, COLTERM SA îi informează  pe abonaţi noştri este pregătită pentru reluarea furnizării agentului termic pentru încălzire şi apă caldă de consum în condiţii normale.

Astfel, la ora actuală este asigurat, în proporţie de 75 %, stocul de cărbune necesar, de păcură, precum şi gazul necesar producerii gigacaloriei, pentru trecerea vârfului de iarnă. În acest sens, după o analiză privind piaţa distribuitorilor de gaze din România, s-a decis schimbarea operatorului de gaz. Cea mai bună ofertă s-a dovedit a fi cea a furnizorului E-on Gaz, întrucât această companie practică o liberalizare lentă a preţurilor, identică cu cea care se aplică consumatorilor casnici.

Totodată, Colterm anunţă că are pregătite toate capacităţile de producţie pentru sezonul rece, iar în cursul lunilor octombrie şi noiembrie se vor efectua probe la ultimele două capacităţi din cadrul proiectului european aflat în derulare. Este vorba despre două cazane aflate în curs de modernizare şi retehnologizare.

Totodată, Colterm îi asigură pe abonaţi că datoriile pe care le-a acumulat nu vor influenţa în nici un fel furnizarea, la parametri normali, a agentului termic pentru încălzire şi apă caldă de consum, precizându-se  că acestea  au fost cauzate de neîncasarea la timp a subvenţiilor cuvenite până în 2012, atât cele datorate de bugetul de stat, cât şi cele de la bugetul local. Acest fapt a dus la decapitalizarea companiei, care a fost nevoită să contracteze credite bancare pentru plata furnizorilor de materii prime, ale căror dobânzi acumulate au crescut şi au generat situaţia financiară actuală, prezentată marţi, 24 septembrie 2013, în plenul Consiliului Local Timişoara

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.