Te afli aici: Acasa » Administratie » Termosistemele pot reduce consumul energetic cu o treime

Termosistemele pot reduce consumul energetic cu o treime

Investiţii pentru buzunarul propriu. Deşi situaţia economică nu este una deosebită mulţi dintre proprietarii de case sunt hotărâţi să investească ceva bani în locuinţele proprii.

 
 

Iar instalarea unui termosistem este una dintre preocupările din ultima perioadă. Preţurile în creştere pentru diferitele moduri de încălzirea locuinţei fac atractivă instalarea unui asemenea termosistem. Soluţiile tehnice oferite se referă fie la polistiren fie la vata minerală. În general, pentru casele pe pământ se aplică metoda polistirenului. Gama produselor disponibile este destul de mare, fiecare brand de materiale de construcţii include de obicei şi câte un adeziv sau accesorii pentru asemenea sistem de izolare.

„Un asemenea sistem de protecţie, dublat de izolarea în zona geamurilor şi a uşilor, poate reduce factura la energia termică chiar cu o treime. Preţurile sunt în funcţie de materialele folosite, dar mai ales de grosimea polistirenului utilizat. Majoritatea românilor folosesc polistiren de 5 centimetri grosime, aceasta mai ales din cauza preţului”, am aflat de la Ovidiu Şerbănescu, patron al unei mici firme de construcţie. Preţul pentru un metru pătrat de sistem de izolare, cu polistiren de 5 centimetri, ajunge undeva la 10 euro pe metrul pătrat de faţadă. Manopera ajunge la aproximativ 25 de lei pe metrul pătrat, iar materialele de construcţie (polistiren, adeziv, plasă de armare, dibluri speciale) ajung undeva la 13 lei plus TVA. La aceşti bani se adaugă, dacă se doreşte, preţul unei tencuieli decorative, la aproximativ 8 – 9 lei pe metrul pătrat.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus