Te afli aici: Acasa » Fără categorie » Victima unui accident rutier salveaza mai multe vieti

Victima unui accident rutier salveaza mai multe vieti

Un tânăr de 25 de ani din Arad, victimă a unui accident rutier de 1 mai, va salva viaţa unor persoane din Bucureşti şi Cluj. Echipe de specialişti de la Bucureşti şi Cluj, împreună cu medicii de la Clinica ATI (Anestezie Terapie Intensiva) de la Spitalul Judeţean din Timişoara au prelevat ficatul si rinichii de tânărul arădean care se afla în moarte cerebrală.

Intervenţie dificilă realizată în noaptea de duminică spre luni de medicii de la Spitalul Judetean din Timisoara. Aceştia, împreună cu echipe de la Cluj şi Bucureşti au lucrat timp de mai multe ore pentru a preleva ficatul şi rinichii de la un tânăr de 25 de ani care se afla în comă profundă în urma unui accident rutier petrecut de 1 mai. Ficatul a fost preluat de echipa de la Bucureşti, iar rinichii de cea de la Cluj, organele urmând să fie folosite pentru a salva mai multe vieţi.

„Tânărul a fost operat în urgenţă, s-a îndepărtat hematomul cerebral, dar pacientul a ramas în comă profundă, ultimul grad şi post operator. Toate testele efectuate au relevat faptul că nu se mai putea face absolut nimic pentru pacient. S-a cerut acordul familiei, mama băiatului a dat dovadă de o putere extraordinară şi şi-a dat acordul rapid. Prelevarea organelor a durat până la ora 4 în această dimineaţă (luni dimineaţa – n.r.)”, a declarat şeful clinicii ATI, dr. Dorel Săndesc.

Aceasta este cea de-a patra intervenţie de prelevare de organe realizată la Spitalul Judetean din Timisoara în acest an.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus