Te afli aici: Acasa » Flagrant » Omar Hayssam a fost transferat într-o unitate a Administratiei Nationale a Penitenciarelor. Locul este secret

Omar Hayssam a fost transferat într-o unitate a Administratiei Nationale a Penitenciarelor. Locul este secret

Omar Hayssam a fost transferat marţi dintr-un centru de reţinere şi arest preventiv al Poliţiei Române într-o unitate din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, precizează Inspectoratul General al Poliţiei Române într-un comunicat remis AGERPRES.

“Reamintim faptul că acesta s-a aflat, din data de 19 iulie a.c., în custodia Poliţiei Române, fiind introdus într-un Centru de Reţinere şi Arest Preventiv pe baza celor trei mandate de executare a pedepsei cu închisoare emise pe numele său. Acesta a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru bancrută frauduloasă în iunie 2010, la 20 de ani închisoare pentru acte de terorism în octombrie 2012 şi la 16 ani închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni în noiembrie 2012”, se arată în comunicatul IGPR

Deşi procesul în care este acuzat de înşelăciune şi delapidare a început azi în jurul orei 10:00, Omar Hayssam nu s-a prezentat în sala de judecată. Mai mult, Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Poliţia Capitalei au comunicat Tribunalului Bucureşti că nu ştiu unde este încarcerat sirianul.

um nici avocatul lui Omar Hayssam nu s-a prezentat la proces, instanţa a fost nevoită să amâne dosarul pentru 9 septembrie.

Omar Hayssam a fost trimis în judecată în acest dosar în octombrie 2012 de procurorii DIICOT, alături de fratele său, Mohamad Omar, cumnatul lui, Mihai Nasture, şi doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteucă şi Doina Farladanschi.

Potrivit DIICOT, cei cinci au constituit un grup infracţional organizat şi au acţionat premeditat în vederea nerestituirii creditelor şi trecerii patrimoniilor SC Bucovina Mineral Water şi SC Rio Soft Drinks SA în cadrul altor societăţi din “Grupul Manhattan”. Procurorii susţin că Hayssam şi complicii lui au contractat împrumuturi bancare în numele Bucovina Mineral Water şi Rio Soft Drinks SA, după care au transferat patrimoniile celor două companii către alte societăţi reale sau fantomă din “Grupul Manhattan”. Prejudiciul produs este de 78,4 milioane de lei pentru infracţiunea de delapidare, 4.171.261,86 de dolari, respectiv 2.295.698 de lei pentru infracţiunea de evaziune fiscală, 17,3 milioane de lei pentru infracţiunea de spălare a banilor, totalul fiind de aproximativ 20 milioane de euro.

Omar Hayssam a fost condamnat de instanţele din România în patru dosare: 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliştilor în Irak, 16 ani de închisoare în dosarul “Volvo Truck”, 3 ani de închisoare în dosarul “Foresta Nehoiu”, 2 ani de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei. Primele trei condamnări sunt definitive.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus