UTIL / Horoscopul anului 2012

Vrei să ştii cum îţi va merge în dragoste, carieră, bani sau dacă sănătatea îţi va face neplăceri? Citeşte mai jos ce îţi rezervă astrele pentru anul care tocmai bate la uşă.

BERBEC (21.03 – 20.04)

DRAGOSTE: Relațiile deja oficializate sau care au vechime vor trece prin schimbări mare parte din an. Până în octombrie sunt posibile separări, iar din octombrie încolo începe un nou ciclu de viață, în care va trebui să vă asumați responsabilitățile pe care le presupune formarea unui nou cuplu.

CARIERĂ: Tot anul veți avea de făcut alegeri şi de luat decizii. E posibil ca unii dintre voi să nu reuşească să se stabilizeze într-un anumit domeniu de activitate şi să fie nevoiți să exploreze mai multe posibilități – să treacă de la un departament la altul sau de la un loc de muncă la altul. Lunile de vară pot aduce răsturnări nedorite, mai ales pentru cei care nu şi-au găsit locul în plan profesional. Din octombrie veți simți nevoia să vă stabilizați şi veți deveni mai responsabili.

SĂNĂTATE: Chiar din ianuarie începe să se manifeste un element astral care scoate la lumină poftele alimentare, frustrările care au rădăcini vechi, iar acum se cer satisfăcute fără întârziere. Perioada cea mai dificilă e cuprinsă între ianuarie şi aprilie, când ar putea reveni unele dereglări şi ar putea fi nevoie să repetați anumite proceduri medicale suportate în 2011, din cauză că nu ați respectat indicațiile medicului.

BANI: Chiar şi în lipsa unui loc de muncă stabil se poate vorbi despre redresări temporare. Vă puteți aştepta însă şi la ciudățenii legate de bani – de la întârzieri ale plăților la pierderi sau micşorarea salariului. Finalul lunii august vine cu o uriaşă ispită pentru voi, aceea de a vă baza mai mult pe banii partenerului de viață sau ai familiei, care e obligată să vă susțină material.

TAUR (21.04 – 21.05)

DRAGOSTE: Din ianuarie până în aprilie se pot strica relațiile sentimentale începute la finalul anului 2011, mai ales din cauza vorbelor rostite la nervi. Tot în această perioadă se pot deteriora profund relațiile cu copiii, din cauza exagerărilor, a negativismului cu care abordați tot ce este legat de ei şi a amestecului nepermis în viața lor. În august o să reevaluați modul în care relaționați cu toți cei din jur. Din octombrie începe o perioadă de lungă durată, care va aduce complicații în cuplurile oficializate.

CARIERĂ: 2012 nu aduce perioade de schimbări semnificative, ceea ce înseamnă că sunteți feriți de zdruncinări mari, chiar dacă va continua şirul de probleme care trebuie rezolvate repede şi fără discuții. Din februarie până în iunie va predomina caracterul de urgență al treburilor de la serviciu, aflate cumva în legătură cu complicații pe care nu le-ați soluționat în 2011. Există şi perioade benefice pentru cei care doresc să progreseze, dar progresul e lent, condiționat şi dificil. Lunile iulie şi august pot fi mai complicate, din cauza unui şef care se schimbă sau revine pe o funcție.

SĂNĂTATE: Rămâne valabilă tendința de apariție bruscă, inexplicabilă a unor boli care arată cele mai importante dezechilibre din corpul vostru. În prima jumătate a anului, silueta vă este în pericol, pentru că intervine lăcomia, refugiul în mâncare, din cauza nemulțumirilor acumulate în celelalte domenii de viață. Întregul organism poate fi afectat de creşterea în greutate, dar zonele şi organele cele mai vulnerabile sunt capul, cu funcțiile neurologice, rinichii şi întregul aparat urinar, gâtul şi organele sexuale.

BANI: În mai şi iunie se poate pune problema revenirii asupra unor decizii care v-au avantajat şi vi se pot retrage anumite beneficii. Trebuie evitate cheltuielile şi semnarea documentelor care fac referire la bani. Tot în iunie primiți un sprijin astral care vă poate conduce către finalizarea unor proiecte. La finalul lunii august se poate încheia o colaborare cu o instituție de credit sau cu o persoană care v-a oferit sprijin financiar.

GEMENI (22.05 – 21.06)

DRAGOSTE: În prima jumătate a anului sunt posibile împăcări, reveniri şi negocieri pentru a se ajunge la o înțelegere între doi posibili parteneri de viață. În lunile iulie şi august se accentuează nevoia de dragoste, dar şi farmecul vostru creşte. La vară primiți vizita unei planete care aduce optimism, expansiune şi revigorare. Iar pe un astfel de fond sufletesc nu veți sta prea mult în casă şi nici nu veți fi greu de prins într-o relație! Până la finalul lunii august se poate concretiza intenția legată de oficializarea unei relații.

CARIERĂ: În februarie începe o perioadă în care va fi necesar să vă definiți idealul profesional şi să îl urmați sau, cel puțin, să faceți alegeri mai inspirate. Finalul lunii august este începutul unei perioade dificile la locul de muncă – va fi nevoie de transformări importante pentru a-l menține sau pentru a progresa. E posibilă şi acceptarea unei slujbe care nu vă convine, pentru a vă îmbogăți experiența şi a vă feri de problemele financiare.

SĂNĂTATE: Vă puteți confrunta cu diverse afecțiuni care nu au, la prima vedere, nici cauze, nici leac, pentru că apar şi dispar la fel de repede. Până în iulie, segmentul digestiv e cel mai vulnerabil, dar vă pot crea probleme şi gâtul, tiroida sau organele reproducătoare. Din septembrie va fi nevoie de investigații detaliate.

BANI: Trebuie evitate împrumuturile, pentru a nu complica situația. Se poate ajunge la pierderi ori la reîmpărțiri ale unor terenuri aflate în proprietate. Odată cu prima lună de vară sunt posibile fluctuații mari şi în veniturile partenerului de viață, iar asta vă va afecta stabilitatea financiară. Se poate vorbi despre renunțări forțate la bunuri sau la planuri de viitor din cauza complicațiilor financiare.

RAC (22.06 – 22.07)

DRAGOSTE: Din februarie ați putea călători mai mult, pentru studii şi pentru a cunoaşte alte civilizații, dar nu vor lipsi nici ocaziile de a descoperi cât de tare vă bate inima la vederea unei persoane sau la amintirea a ceea ce ați lăsat acasă. Cei implicați în relații de durată ar putea avea surprize, unele pornite de la schimbările în plan profesional, care le bulversează existența.

CARIERĂ: Cele mai complicate luni se anunță cele de vară, din cauza unei succesiuni de întâmplări care aduce numeroase reconfigurări la locul de muncă. Nici toamna nu e mai liniştită, mai ales luna septembrie, pentru cei care urmăresc poziții de performanță sau de putere. Aceştia ar putea trece de la agonie la extaz într-un interval scurt. Cei interesați de munca de zi cu zi, fără ambiții mari, pot întâmpina mici complicații în mai şi în lunile de vară.

SĂNĂTATE: Stresul din familie şi-a arătat deja consecințele, sub forma diverselor complicații, iar această predispoziție e valabilă şi în 2012, cel puțin până în septembrie. Întregul an este presărat cu perioade dificile, care vă pot solicita mai mult decât de obicei. Din februarie până în iunie, situațiile cu caracter de urgență vă pot consuma mai mult resursele de orice fel, cu consecințe asupra sănătății.

BANI: Din februarie, unii dintre voi vor păşi într-o etapă nouă, de evaluare exactă a bunurilor, a calculării averii personale sau a întregii familii. Scopul este o mai bună planificare. Poate fi începutul unei perioade mai bune în multe privințe – încetarea unor pierderi sau valorificarea unor imobile ori reamenajarea lor, pentru a evita risipa. Alții ar putea finaliza plata unei datorii. Împrumuturile nu sunt recomandate, nici amestecul chestiunilor prieteneşti cu cele băneşti.

LEU (23.07 – 22.08)

DRAGOSTE: La începutul lunii februarie se încheie o perioadă de câțiva ani care v-a determinat să exagerați calitățile partenerului de viață şi să luați decizii pe care, în alte condiții, nici nu le-ați fi conceput. Acum vine vremea descoperirilor în acest domeniu. Doi ani de acum încolo, veți putea vedea cum dispar din viața voastră preocupările inutile, relațiile toxice sau cele superficiale. Din octombrie, va fi necesar să vă îndreptați atenția asupra familiei, din cauza problemelor celor apropiați sau a unei profunde reorganizări.

CARIERĂ: Din iunie sunt posibile reorganizări, restructurări, reîmpărțirea resurselor, desființări ori anulări ale unor decizii care v-au avantajat. Va fi nevoie de efort, dar şi de puterea de a lua decizii importante, rapid şi fără regrete. În vară începe o perioadă de transformări profunde, care vor schimba felul în care vă implicați în profesie şi vor cizela calitățile care vă fac greu sau chiar imposibil de înlocuit la locul de muncă. Timp de doi ani de acum încolo, tot ce faceți va avea un impact major asupra colectivului în care vă aflaţi, dar şi asupra familiei şi a membrilor ei. Însă nimeni nu pierde din această pendulare între carieră şi familie, toată lumea progresează sub influența voastră, care este mai puternică decât oricând.

SĂNĂTATE: Aveți în față un an dificil şi ar fi de dorit să luați în serios chiar şi cele mai mici avertismente ale propriului corp. Până în iulie, sunt posibile tulburări de alimentație, în special lipsa apetitului. Ați putea slăbi fără nici un efort. Presiunea care se va aşeza pe umerii voştri începând din octombrie poate avea efecte negative asupra stării de sănătate.

BANI: În perioada februarie-aprilie trăiți într-o austeritate autoimpusă, prin renunțarea la unele obiceiuri alimentare extravangate sau la cheltuielile făcute pentru a vă confirma statutul social. În februarie, debutează o perioadă mai bună pentru câştigurile indirecte, prin intermediul partenerului de cuplu, al unui asociat sau al unui membru al familiei. În a doua parte a anului veți putea obține mai uşor o sponsorizare, donații sau alte forme de sprijin pentru diverse proiecte.

FECIOARĂ (23.08 – 22.09)

DRAGOSTE: Februarie este începutul unei lungi perioade în care veți putea asimila lecțiile de viață pe care partenerul de suflet vi le oferă prin deciziile, sentimentele şi atitudinile sale. Lunile de vară pot fi dificile, pentru că aduc evenimente bruşte, greu sau imposibil de controlat în relațiile sentimentale, şi nu numai. Unii dintre voi pot simți că viața le-a fost dată peste cap de plecarea cuiva drag, de apariția unui copil sau de alte evenimente pe care nu au reuşit să le prevadă. În ultima parte din an renunțați la proiecte pentru a vă concentra pe ceea ce contează cu adevărat în viața voastră.

CARIERĂ: Luna februarie reprezintă începutul unui interval foarte lung în care vor conta foarte mult alianțele, asocierile, parteneriatele pe care le stabiliți, scopul şi dorințele aflate la baza acestora. Lunile mai şi iunie pot aduce pericole la adresa poziției de la serviciu, mai ales dacă nu sunteți titularii de drept, ci ocupați o funcție temporar. E posibil să se revină din iulie asupra acestor decizii şi să vă puteți relua atribuțiile, dar asta depinde de gafele care au dus la şubrezirea poziției voastre.

SĂNĂTATE: Tensiunea în care veți trăi până în iulie poate avea consecințe importante asupra stării de sănătate şi asupra echilibrului psihic. Iar din februarie până în aprilie sunt posibile destule complicații, mai ales sub forma reapariției unor afecțiuni care v-au creat probleme în trecut. Ați vrea ca ele să dispară de la sine, fără să faceți nici un efort, dar acest lucru nu e posibil. Există însă şi veşti bune: chiar din primele zile ale lunii februarie veți beneficia de mai multă grijă din partea perechii de suflet, care vă consolează sau vă oferă soluții pentru a vă îndepărta puțin de probleme.

BANI: În prima lună a anului vă veți elibera de una dintre cele mai mari temeri legate de situația financiară, prin returnarea unui împrumut sau prin îmbunătățirea condițiilor în care îl veți rambursa. Tot anul sunt posibile complicații băneşti, iar acestea vă vor determina să vă refaceți din temelii relația cu familia. Nu mai puteți pretinde că sunteți autonomi, în condițiile în care apropiații vă ajută financiar.

BALANȚĂ (23.09 – 22.10)

DRAGOSTE: Din februarie ați putea reveni la vechile frământări sufleteşti şi la îndoielile care vă fac să cereți dovezi de dragoste de la ființele pe care le iubiți. Există câteva perioade în acest an – mai ales în mai şi în septembrie – când veți căuta în jurul vostru o ființă deosebită, pe care să ştiți că vă puteți baza oricând. Probabil n-o veți găsi, pentru că cereți prea mult.

CARIERĂ: Pe plan profesional, sunt posibile mai multe schimbări, care încep subtil din februarie. Este bine să vă lăsați în voia acestei tendințe, pentru că vă îndeamnă către căutarea unui alt rol la locul de muncă sau orientarea către o nouă meserie, mai apropiată de sufletul vostru. Chiar dacă nu vă veți schimba locul de muncă, ci doar veți alege un alt mod de lucru, diferit de cel vechi, tot e bine, pentru că scăpați de stresul care vă complică viața şi sănătatea. În lunile mai şi iunie nu sunt recomandate examenele.

SĂNĂTATE: Pe măsură ce trec lunile, veți observa o refacere lentă a stării de sănătate. O perioadă mai dificilă va fi între februarie şi aprilie, când se pot reactiva suferințe mai vechi, trupeşti sau sufleteşti, sau pot să iasă la lumină slăbiciuni ascunse, pe care le- ați tratat cu superficialitate.

BANI: La începutul anului ați putea să recuperați o sumă importantă sau să căpătați nişte beneficii. Demersurile necesare pentru a intra în posesia banilor trebuie făcute cu calm, pentru că sunt posibile complicații ciudate. Este un moment prost pentru partaje, fiindcă există riscul ca procesul să se prelungească. Nici împrumuturile nu sunt indicate, oricât de tentați ați fi să faceți asta pentru a rezolva o problemă. Din septembrie, evoluați către o anume independență financiară, care depinde foarte mult de câte eforturi veți depune şi cât de calculați veți fi.

SCORPION (23.10 – 21.11)

DRAGOSTE: Păşiți într-o eră nouă în plan sentimental, care va începe din februarie şi va asigura un fond excelent pentru a trăi în armonie cu propriile sentimente, a le sesiza mai uşor pe ale celorlalți şi a le aprecia la justa valoare. Lunile de vară sunt cele mai dificile, pentru că vin cu o zbatere puternică pe terenul sufletului vostru.

CARIERĂ: Vă puteți confrunta, mai ales în lunile de vară, cu un val de neîncredere venit de la colegi. Este o încercare care s-ar putea repeta în septembrie, de această dată cu mai multe consecințe decât prima dată. Chiar dacă vă faceți treaba excelent, nu trebuie să neglijați comunicarea şi e necesar să faceți eforturi pentru a fi înțeleşi de cât mai multă lume. Din octombrie, nu veți mai avea motive să vă preocupați de mişcările şi stategiile adversarilor, pentru că aceştia nu vor mai avea nici sprijin, nici spor şi nici aceeaşi motivație.

SĂNĂTATE: Primăvara şi vara acestui an aduc riscuri pentru sănătate şi ar fi de dorit să vă menajați, fie prin odihnă, fie prin diminuarea stresului. Există riscul apariției unor afecțiuni legate de cap şi de funcțiile sale, care vă pot afecta activitatea profesională şi stilul de viață. Până în octombrie, mai trebuie să fiți atenți la rinichi şi la întregul aparat urinar.

BANI: Veți începe să cercetați foarte serios parteneriatele de afaceri şi s-ar putea să ajungeți la o concluzie uluitoare: în timp ce voi încercați să salvați afacerea, partenerul sau partenerii erau preocupați să-şi însuşească foloase necuvenite. În septembrie, veți finaliza această anchetă şi veți prelua controlul. Din iunie este posibil un spor al veniturilor prin partenerul de cuplu sau un alt membru al familiei care împarte beneficiile cu voi. Acest lucru vă va ajuta să finalizați un credit sau vă va scăpa de povara unor plăți la care v-ați angajat cu ceva timp în urmă.

SĂGETĂTOR (22.11 – 20.12)

DRAGOSTE: Cei care îşi doresc copii pot avea parte de ei în împrejurări mai puțin obişnuite, iar cei care nu- şi doresc… ar putea avea o surpriză. Lunile de vară pot aduce şi altfel de surprize, cum ar fi separări rapide, fără explicații, şi inițierea altei relații, în acelaşi stil, direct şi fără ocolişuri. Din a doua jumătate a lunii mai şi întreaga lună iunie nu sunt recomandate căsătoriile, pentru că pot reprezenta un prim pas făcut cu stângul.

CARIERĂ: Din prima lună a anului ar putea apărea o concurență neloială pentru un post pe care îl vizați sau ați putea fi tentați să folosiți mijloace nu tocmai ortodoxe pentru a vă atinge scopul. Primele şapte luni ale anului sunt solicitante, pentru că se vor relua anumite proiecte, discuții sau negocieri. Vă puteți face remarcați de un număr mare de persoane, iar asta înseamnă şi perspective mai bune de dezvoltare. În august începe o perioadă diferită de tot ce a fost în ultimii ani, în care va trebui să puneți la bătaie toate resursele pentru a rezista în poziția pe care o ocupați, dacă o doriți în continuare.

SĂNĂTATE: 2012 vine cu posibilitatea unor fenomene mai puțin obişnuite legate de starea de sănătate, prin apariția unor semne destul de ciudate, de dereglare a unor organe care sunt, de fapt, sănătoase. Este indicat să priviți cu o oarecare rezervă rezultatele analizelor medicale, diversele diagnostice primite sau chiar reacțiile propriului corp, care ar putea fi exagerate. În acelaşi timp, se pot reactiva anumite afecțiuni de care nu ați mai suferit de mult.

BANI: Primele două luni ale anului asigură un teren fertil pentru dezvoltarea profesională, care poate aduce şi venituri mai bune. Din februarie până în aprilie situația devine incertă, se cer lămuriri, se discută, se negociază. Lunile mai şi iunie vin cu posibilitatea de a semna noi parteneriate, însă ar fi bine să aveți răbdare până la finalul lunii iunie, pentru a şti exact pe cine vă puteți baza şi pe cine nu.

CAPRICORN (21.12 – 20.01)

DRAGOSTE: Din februarie până în iunie traversați o perioadă complicată în alte domenii de viață, iar asta se poate reflecta în disponibilitatea voastră de a primi şi a dărui iubire. Luna octombrie e debutul unei lungi perioade în care veți reevalua toate relațiile, inclusiv pe cele sentimentale, cu copiii sau cu prietenii şi rudele voastre. Mulți se vor îndepărta, puțini vor rămâne, dar vestea bună este că rămân cei cu care sunteți compatibili în această etapă a vieții voastre.

CARIERĂ: Luna februarie vă va aminti de prima parte a lui 2011, pentru că se reface un aspect care v-a făcut să vă îndoiți de toți şi de toate, ca să puteți lua cele mai bune decizii pentru viitorul vostru profesional. Din iunie se poate vorbi despre o creştere a volumului de muncă, de diversificare, de primire a unor comenzi speciale, care vor schimba situația financiară a echipei. Nu veți avea timp pentru concediu, dar va fi un sacrificiu necesar. Acest aspect durează până în octombrie. Între februarie şi aprilie, ați putea intra într-o stare de stres accentuat, din cauza unui examen sau a unui test foarte important.

SĂNĂTATE: Echilibrul vostru general va depinde întregul an de atitudinea față de stres şi de cum faceți față unor situații neprevăzute. Din iunie, este favorizată investigarea şi vindecarea afecțiunilor de care suferiți. Toate sunt mai uşor de găsit şi de tratat. Vă avantajează să apelați la medici tineri, chiar fără prea multă experiență, dar cu multă determinare.

BANI: În februarie reveniţi la măsurile protective din 2011, pentru a putea menține afacerea sau instituția la care lucrați pe linia de plutire, iar beneficiile voastre se răresc sau dispar. Există şi perioade bune, cum ar fi cea care începe în iunie, când prin diversificarea activității la serviciu se pot obține, din mai multe surse, venituri suplimentare, din care o parte ar putea fi direcționată şi către voi. Vestea bună este că în 2012 se încheie o etapă foarte importantă din evoluția voastră, şi anume tendința de a risipi câştigurile, de a da mai mult decât ştiți că trebuie. Până în iunie este valabilă o predispoziție care v-a adus în vara trecută venituri din fructificarea unui talent, al vostru sau al unui apropiat. Această tendință este valabilă pentru cei care câştigă din modă, frumusețe, artă sau divertisment.

VĂRSĂTOR (21.01 – 20.02)

DRAGOSTE: Reveniți, la începutul anului, la dorința de a oficializa o relație. În acelaşi timp, va interveni însă un factor care vă va îndemna la reținere – fie o persoană din familie care nu e de acord cu voi, fie o temere proprie, care vă determină să amânați luarea unei decizii. Din februarie creşte nevoia de afecțiune şi se pot diversifica căile prin care vă exprimați sentimentele.

CARIERĂ: În prima parte a anului încercați să vă dați seama ce formă de şcolarizare să urmați pentru a vă diversifica sfera competențelor profesionale. Din septembrie încolo, mare parte din atenția şi energia voastră încep să fie direcționate către evoluția profesională. Căutați să valorificați experiența acumulată, să treceți la un alt nivel, să vă afirmați deplin. Chiar şi cei care nu au mari ambiții profesioanale vor simți nevoia de a creşte pe acest plan.

SĂNĂTATE: Până în iunie persistă tentația de a vă neglija aspectul fizic şi de a lua proporții, mai ales dacă sunteți sedentari sau aveți un loc de muncă static. În lunile de vară s-ar putea evidenția afecțiuni provenite din dezechilibrele care au trecut neobservate. Zonele vizate sunt capul, sistemul nervos, digestia, oasele şi articulațiile. Din toamnă se pune acut problema unor posibile dereglări ale tiroidei, ale gâtului sau ale organelor sexuale.

BANI: Chiar din februarie începe să se manifeste tendința de a nu mai risipi banii, dar nu pentru a-i economisi, ci pentru a-i investi în crearea unor noi căi de câştig. Şansa este de partea voastră, cu condiția să nu visați cu ochii deschişi la sumele care ar putea veni, ci să acționați conform unei strategii bine puse la punct. Cea mai importantă schimbare în plan financiar apare din toamnă, când veți acorda importanța cuvenită traseului profesional şi propriei maturizări.

PEŞTI (21.02 – 20.03)

DRAGOSTE: Din februarie primiți un sprijin astral important pentru a vă reface viața. În iunie începe un alt interval important, care vă aduce şansa de a vă schimba domiciliul, deocamdată pe hârtie sau sub forma unor plăți anticipate. Această împrospătare a atmosferei din casă, indiferent dacă spațiul vă aparține sau nu, va aduce un suflu nou în relația cu partenerul de cuplu.

CARIERĂ: În prima parte a anului veți avea noi ocazii de a vă afirma, uneori prin simpla emitere a unor opinii. Sunt posibile şi turbulențe provocate de dispariția protectorilor şi abandonul prietenilor, care se simt depăşiți de viziunea voastră asupra viitorului. Din octombrie veți merge neabătuți pe drumul vostru.

SĂNĂTATE: Vor exista perioade când vindecarea, acolo unde există probleme, va fi mai rapidă, însă altceva trebuie să rețineți: sunteți capabili să descoperiți singuri, prin intuiție, care sunt cauzele profunde ale dereglărilor din organism. Cu alte cuvinte, sunteți cei mai buni medici pe care i-ați putea avea. Va fi necesară şi etapa confirmării unei anumite probleme cu ajutorul unui specialist, dar totul e mai simplu când aveți deja tema făcută!

BANI: E posibil ca veniturile să fie la extreme, adică să câştigați mult sau nimic. Perioada februarie-iunie poate fi cea mai dinamică în acest sector – pe lângă obligațiile de plată obişnuite poate fi nevoie şi de reluarea unor calcule, refacerea unor contracte sau studierea legislației, pentru a vă feri de plăți care nu au caracter obligatoriu. În lunile de vară ar putea fi necesare investiții în amenajarea casei sau într-un proiect. Septembrie poate fi o lună slabă, însă din octombrie, pe lângă faptul că veți fi pe cont propriu în afaceri, nu vi se mai impun la fel de multe restricții pentru a evita cheltuielile sau investițiile.
Sursa: www.libertatea.ro

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.