Te afli aici: Acasa » Internațional » 22 de marinari romani – pe nava Olympus, retinuta in Portul egiptean Adabiya; nu exista solicitari de repatriere

22 de marinari romani – pe nava Olympus, retinuta in Portul egiptean Adabiya; nu exista solicitari de repatriere

Un număr de 22 de marinari români se află în prezent la bordul navei Olympus, sub pavilion britanic, sechestrată din februarie în Portul Adabiya din Egipt, dar niciunul nu a făcut vreo solicitare expresă de repatriere, a comunicat miercuri Ministerul Afacerilor Externe, precizând că misiunea diplomatică a României la Cairo este pregătită să acorde în mod prioritar asistenţă consulară marinarilor, în limita atribuţiilor ce îi revin.

“În prezent se află pe navă 22 marinari români (17 dintre aceştia făcând parte din echipajul iniţial). În perioada 17-18 iulie, alţi doi marinari români îşi vor încheia contractul şi vor fi înlocuiţi tot cu marinari români. Potrivit reprezentantului misiunii diplomatice la Cairo, în prezent, nu există solicitări exprese de repatriere din partea marinarilor români aflaţi la bordul navei în cauză”, a precizat MAE, la solicitarea AGERPRES. Presa a relatat anterior că marinarii români cer sprijinul autorităţilor pentru a-şi recupera salariile restante şi a se întoarce în ţară. Pe de lată parte, MAE arată că marinarii români repatriaţi anterior au evitat să acţioneze în justiţie firma de intermediere sau armatorul, deşi aveau la îndemână această posibilitate.

“Se remarcă o reticenţă vădită a marinarilor români în a reclama situaţia în care se află în raport cu armatorul şi agenţia de crewing”, constată MAE.

“MAE a convocat un grup de lucru cu participarea Ministerului Transporturilor,  Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerului Finanţelor, Ministerului Sănătăţii, Asociaţiei Companiilor de Crewing din România, Autorităţii Navale Române, ANAF. A fost prezentat cazul şi s-a încercat găsirea unei soluţii la problema ridicată”, se mai arată în răspunsul diplomaţiei române.

Cu ocazia vizitei ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, în Egipt, a fost inclusă pe agenda discuţiilor şi situaţia navei Olympus, precizează sursa citată.

MAE precizează că misiunea diplomatică a României este pregătită să acorde în mod prioritar asistenţă consulară marinarilor de cetăţenie română, în limita atribuţiilor ce îi revin.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus