Te afli aici: Acasa » Internațional » Accident de autocar in Spania, soldat cu 9 morti si 22 de raniti. Printre victime, o romanca.

Accident de autocar in Spania, soldat cu 9 morti si 22 de raniti. Printre victime, o romanca.

Un grav accident de circulație s-a produs luni în orașul spanion Avila, regiunea Castilla şi Leon, după ce șoferul unui autocar plin cu pasageri a adormit la volan și a piredut controlul mașinii, informează Mediafax. Tragedia a fost soldată cu 9 morţi şi 22 de răniţi, printre aceștia din urmă numărându-se și o româncă. Aceasta locuia de câțiva ani în Spania și mergea în Serranillos pentru a susţine un interviu de angajare. Din fericire, nu a fost rănită grav.

“Unul dintre pasageri, care se afla chiar în spatele şoferului, a crezut că a explodat un pneu pentru că s-a auzit un zgomot puternic pe partea dreaptă. Persoana respectivă este o tânără de naţionalitate română”, a povestit primarul.

Șoferul a fost interogat de polițiști, acesta recunoscând că a adormit la volan.

“Accidentul a avut loc (luni) dimineaţa în jurul orei 9.45, ora României (implicând) un autocar ce efectua o cursă obişnuită”, a precizat prefectul Ramiro Ruiz Medrano, pentru postul public de radio.

Acesta este al treilea accident în care a fost implicat un autocar turistic în ultimele săptămâni.

În data de 23 iunie, un autocar cu 47 de turişti români care mergeau în vacanţă s-a răsturnat într-o prăpastie în Muntenegru. Atunci, 18 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 29 au fost grav rănite. Din anchetă rezultă că şoferul autocarului nu a respectat limita de viteză şi condiţiile dificile de drum.

Potrivit unei decizii de Guvern, miercuri, 26 iunie, în România a fost declarată Zi de Doliu Naţional, în memoria victimelor autocarului din Muntenegru.

La  1 iulie, un autocar cu turişti slovaci s-a răsturnat pe DN7, în Judeţul Hunedoara. În urma accidentului două persoane au fost rănite.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus