Te afli aici: Acasa » Internațional » Accident feroviar in Spania. Mecanicul trenului a refuzat sa raspunda intrebarilor politiei

Accident feroviar in Spania. Mecanicul trenului a refuzat sa raspunda intrebarilor politiei

Mecanicul trenului  care a deraiat miercuri, la Santiago de Compostela, în nordul Spaniei, provocând  moartea a cel puţin 78 de persoanei, a refuzat ieri să răspundă la întrebările anchetatorilor care intenţionau să îl interogheze la spital, a anunţat poliţia locală, citată de AFP.

Acesta va fi “prezentat unui judecător cât mai repede posibil”, a declarat o purtătoare de cuvânt a forţelor de ordine. Poliţia din Galicia a anunţat vineri că mecanicul, “rănit uşor şi internat în spital”, a fost reţinut şi arestat pentru imprudenţă şi “infracţiuni legate de accident”.

Potrivit ziarului El Pais, conductorul în vârstă de 52 de ani, cu experienţă în transportul feroviar, a mărturisit, într-o comunicare radio, că a abordat un viraj periculos, la intrarea în oraş, cu o viteză de aproximativ 190 de kilometri pe oră, în contextul în care limita de viteză pe tronsonul respectiv este de 80 de kilometri pe oră.

Accidentul, una dintre cele mai grave tragedii feroviare din istoria Spaniei, s-a produs, miercuri seara, la ora 20.42 (21.42 ora României) la patru kilometri de gara Santiago de Compostela, celebru oraş de pelerinaj, pe când intra într-o curbă periculoasă.

Mai mulţi martori oculari au relatat că au auzit zgomotul unei explozii. “Eram acasă şi am auzit ceva ca un tunet, foarte puternic, am văzut mult fum”, a declarat Maria Teresa Ramos, o femeie în vârstă de 62 de ani, care locuieşte la câţiva metri de locul accidentului.

“Era un dezastru. Oamenii strigau. Toată lumea a plecat să caute pături şi prosoape ca să ajute răniţii. Nimeni nu a văzut aşa ceva vreodată aici”.

Ancheta se va axa pe funcţionarea  defectuoasă a sistemului de siguranţă a căilor ferate,   dar şi pe viteza excesivă. În urma accidentului, cel puţin 78 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 178 au fost rănite.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus