Te afli aici: Acasa » Internațional » Accidentul feroviar din Galicia: trenul avea 192 de kilometri la ora, iar mecanicul vorbea la telefon

Accidentul feroviar din Galicia: trenul avea 192 de kilometri la ora, iar mecanicul vorbea la telefon

Mecanicul trenului care a deraiat în 24 iulie în apropiere de Santiago de Compostela,  accident în care au murit 79 de personae,  vorbea la telefon cu compania spaniolă a căilor ferate, Renfe şi consulta un plan al căilor ferate în momentul accidentului. Îjn urma informaţiilor obţinute din cutiile negre ale trenului, acesta avea o viteză la 192 de kilometri la oră înainte ca mecanicul să încerce să frâneze. În curba în care a avut loc accidentul, trenul avea o viteză de 153 de kilometri la oră.

Acestea sunt primele informaţii anunţate de Tribunalul superior de justiţie din Galicia pe care le-au obţinut autorităţile după cinci ore de lucru, pe durata cărora s-a încheiat descărcarea datelor din cutiile negre ale trenului. Printre acestea, se află o înregistrare de o jumătate de oră, precum şi date tehnice de pe întreaga durată a călătoriei.

În plus, judecătorul din cadrul instanţei în faţa căreia s-au deschis cutiile negre a solicitat şi realizarea unei copii de siguranţă pentru întregul conţinut al cutiilor negre.

Procedura de deschidere a cutiilor negre ale trenului deraiat a început marţi la judecătoria din capitala Galiciei, în prezenţa unui judecător, a reprezentanţilor companiei căilor ferate spaniole şi a mai multor specialişti în siguranţa transporturilor feroviare. În cutiile negre ale trenurilor se înregistrează toate informaţiile asupra călătoriilor, conversaţiile care au loc în cabina locomotivei, precum şi date referitoare la viteză. Ele sunt dotate cu sisteme hardware şi software şi interfeţe de înregistrare a datelor.

Marţi a avut loc doar deschiderea cutiilor negre. Toate informaţiile furnizate de acestea se vor reflecta într-un raport al poliţiei, care va compara ulterior datele cu declaraţia dată de mecanicul Francisco José Garzón. Cercetat în libertate pentru omor prin imprudenţă, acesta a mărturisit că nu ştia unde se afla în momentul accidentului, astfel că nu şi-a dat seama că trebuie să frâneze în curba în care a avut loc deraierea, iar atunci când a vrut să frâneze, era deja prea târziu.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus