Te afli aici: Acasa » Internațional » Afganistan: trei soldati ai NATO si un interpret afgan morti intr-un atentat sinucigas

Afganistan: trei soldati ai NATO si un interpret afgan morti intr-un atentat sinucigas

Trei soldaţi ai NATO şi un interpret afgan au fost ucişi, marţi, de un kamikaze taliban, care a detonat o încărcătură explozivă la trecerea unui convoi militar în provincia Wardak, la sud-vest de capitala Kabul, transmite AFP.

“Un kamikaze…. s-a aruncat în aer la trecerea unui convoi al forţelor afgane şi străine. Trei soldaţi străini au fost ucişi, patru soldaţi afgani răniţi şi un interpret afgan a murit”, a declarat pentru AFP Ataullah Khogyani, purtătorul de cuvânt al guvernului provincial din Wardak.

Într-un comunicat, Forţa Internaţională a NATO în Afganistan a confirmat moartea a trei dintre soldaţii săi, fără să le divulge identitatea. Atacul a fost revendicat de un purtător de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Muajhid.

Atentatele sinucigaşe şi bombele artizanale sunt arme folosite cu predilecţie de către insurgenţi.

Provincia Wardak este un refugiu al talibanilor care luptă de la înlăturarea lor la putere în 2001  împotriva guvernului afgan şi a coaliţiei internaţionale, care numără 100.000 de soldaţi, între care majoritatea sunt americani.

Circa 101 soldaţi ai ISAF au murit în 2013, potrivit site-ului independent icasualties.org, citat de AFP.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus