Te afli aici: Acasa » Internațional » AFP: Un verdict rar in Europa impotriva unui fost premier

AFP: Un verdict rar in Europa impotriva unui fost premier

AFP: Un verdict rar in Europa impotriva unui fost premier

Fostul prim-ministru român Adrian Năstase a fost condamnat miercuri definitiv la doi ani de închisoare cu executare, pentru fapte de corupţie, un verdict rar în statele europene împotriva unui ex-şef de guvern, transmite AFP, după decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de la Bucureşti.

Adrian Năstase este demnitarul de rangul cel mai înalt condamnat până acum în România pentru corupţie. Procesul intentat lui Năstase a fost urmărit cu atenţie de Uniunea Europeană, în condiţiile în care România este supusă unui Mecanism de Cooperare şi Verificare pe domeniul justiţiei, notează AFP.

În Europa ultimelor decenii, foarte puţini şefi de guvern au fost condamnaţi la închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, remarcă aceeaşi agenţie. În anii 1990, fostul prim-ministru italian Bettino Craxi a primit pedeapsa cu închisoarea, pe care însă nu a ispăşit-o, reuşind să fugă din Italia şi murind apoi în anul 2000. În prezent, ex-premierul croat Ivo Sanader este judecat în ţara sa tot pentru fapte de corupţie.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus