Te afli aici: Acasa » Internațional » Agentia Internationala pentru Energie reduce prognoza privind cererea de petrol la nivel global in 2014

Agentia Internationala pentru Energie reduce prognoza privind cererea de petrol la nivel global in 2014

Agenţia Internaţională pentru Energie (IEA) a revizuit în scădere prognoza privind creşterea cererii de petrol la nivel global pentru anul viitor, deoarece China şi-a încetinit creşterea, iar Statele Unite şi Europa încă se luptă cu redresarea.relatează Bloomberg.

Astfel, în 2014, cererea globală va creşte cu 1,1 până la 92 de milioane de barili pe zi, estimează într-un raport lunar IEA. Această prognoză este cu 100.000 de barili pe zi mai mică decât cea de luna trecută.

“Toată lumea cunoaşte faptul că oferta creşte mai repede decât cererea şi percepţia generală este că preţurile vor scădea”, a declarat  analistul-şef la SEB AB în Oslo, Bjarne Schieldrop, citat de Bloomberg.

În altă ordine de idei, Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol a anunţat vineri că cererea mondială de petrol va fi în 2013 de circa 89,71 milioane barili/zi, cu 70.000 barili mai mult faţă de estimările din luna precedentă, creşterea anuală a consumului fiind de 0,89%, după cum consemnează agenţia EFE.

În 2014, cererea de petrol se va apropia de 90,75 milioane barili /zi, fiind cu circa 1,2% mai mare faţă de cea din 2013, ceea ce ar reprezenta cea mai mare creştere  începând din 2010.

Preţul petrolului WTI de pe pieţele americane se tranzacţionează cu 106 dolari pe baril, în timp ce ţiţeiul Brent, de referinţă pe bursa de la Londra, este cotat cu 108 dolari pe baril.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus