Te afli aici: Acasa » Internațional » Angela Merkel, gata sa ia în calcul un “fond pentru zona euro”

Angela Merkel, gata sa ia în calcul un “fond pentru zona euro”

Cancelarul german Angela Merkel a evocat joi, într-un discurs rostit în faţa deputaţilor germani, o posibilă creare a unui “fond pentru zona euro”, sugerând că este gata să ia în calcul un nou mecanism de solidaritate pentru ţările partenere aflate în criză, transmite France Presse.

 Menţionând necesitatea ca ţările din zona euro să-şi coordoneze mai bine politicile economice şi să-şi fixeze obiective pentru îmbunătăţirea competitivităţii, cancelarul german a adăugat: “În acest context, consider că ar putea fi luat în calcul un mecanism de solidaritate, supus unor condiţii stricte, de exemplu un fond pentru zona euro”.

 În opinia cancelarului german, când Europa vorbeşte de mecanisme de solidaritate, “nimeni nu mai vorbeşte de parametrii pentru competitivitate, ci doar de o nouă sursă de finanţare, iar aceasta este exact ceea ce Germania nu va accepta”.

 Berlinul doreşte ca problemele Europei “să fie tratate la rădăcină şi soluţionate pas cu pas, pentru ca Uniunea Monetară să devină, în sfârşit, o uniune a stabilităţii. Pentru aceasta avem nevoie în Europa de o politică financiară solidă, de stimulare a creşterii prin reforme structurale şi de mai multe investiţii în educaţie şi cercetare”, a adăugat Angela Merkel.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus