Te afli aici: Acasa » Internațional » Atentatele de la Boston. Djohar Ţarnaev a pledat nevinovat

Atentatele de la Boston. Djohar Ţarnaev a pledat nevinovat

Djohar Ţarnaev, adolescentul acuzat de dublul atentat comis la Boston în aprilie, a pledat nevinovat, miercuri, cu ocazia primei înfăţişări la tribunalul federal din oraş, relatează AFP.

‘Nevinovat’, a repetat în mai multe rânduri cu voce gravă Ţarnaev, în vârstă de 19 ani, îmbrăcat în ţinuta de culoare portocalie a deţinuţilor, cu cătuşe la mâini şi la picioare, cu părul zburlit, în timp ce i-au fost citite capetele de acuzare reţinute împotriva lui, dintre care 17 îi pot aduce pedeapsa cu moartea.

Sala de judecată s-a dovedit neîncăpătoare pentru familiile victimelor dublului atentat de la 15 aprilie, soldat cu trei morţi şi 264 de răniţi.

Audierea, „pentru punerea sub acuzare” a durat şapte minute. Ea a permis să i se aducă la cunoştinţă tânărului musulman de origine cecenă cele 30 de capete de acuzare reţinute împotriva sa şi să i se înregistreze declaraţia că este „nevinovat”.

Tânărul student este acuzat că a pregătit atentatele împreună cu fratele său mai mare Tamerlan, 26 ani, ucis la 18 aprilie într-un schimb de focuri cu poliţia în suburbia Watertown a oraşului Boston, la câteva ore după ce au fost date publicităţii fotografiile lor.

Sub incidenţa a 30 de capete de acuzare, printre care cele de „folosire a unei arme de distrugere în masă care s-a soldat cu victime” şi „atentat în loc public care s-a soldat cu victime”, el riscă pedeapsa cu moartea.

Toate victimele au fost îinformate de audierea de miercuri, când au putut să îl vadă pentru prima oară pe acuzat. Unele au preferat să nu meargă la tribunal. Altele, cum a fost Liz Norden, mama a doi tineri în vârstă de 30 şi 32 de ani, cărora li s-a amputat câte un picior, s-au simţit datoare lor săparticipe. „Vreau să ştiu de ce”, a subliniat ea. „Nu înţeleg cum poţi să trăieşti în această ţară şi să gândeşti astfel”, a mai spus Norden, citată de AFP..

 

 

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus