Te afli aici: Acasa » Internațional » Avertismentul Iranului

Avertismentul Iranului

Iranul a avertizat un înalt reprezentant al ONU că o intervenţie militară împotriva Damascului ar avea “consecinţe grave” pentru Siria şi pentru regiune, după cum a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Abbas Araghchi, consemnează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Într-o întrevedere avută luni cu secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri politice, Jeffrey Feltman, şeful diplomaţiei iraniene Mohammad Javad Zarif a afirmat că “utilizarea de mijloace militare ar avea consecinţe grave nu doar pentru Siria, dar şi pentru întreaga regiune”, potrivit purtătorului de cuvânt.

El a reafirmat că există “probe” privind responsabilitatea rebelilor sirieni în atac şi că acestea au fost “prezentate de Rusia în Consiliul de Securitate” al ONU.

Reamintind de “situaţia extrem de sensibilă” în regiune, el şi-a exprimat “speranţa că liderii americani şi anumite ţări europene vor da dovadă de suficientă înţelepciune, mai ales că nu există o autorizaţie din partea Consiliului de Securitate” pentru o operaţiune militară.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus