Te afli aici: Acasa » Internațional » Berlinul se anunta a fi flexibil fata de aplicarea programului de austeritate in Grecia

Berlinul se anunta a fi flexibil fata de aplicarea programului de austeritate in Grecia

Berlinul se anunta a fi flexibil fata de aplicarea programului de austeritate in Grecia

Germania este pregătită să discute despre termenul necesar pentru punerea în aplicare a reformelor în Grecia, a afirmat duminică şeful diplomaţiei de la Berlin, Guido Westerwelle, într-o intervenţie televizată, citat de AFP.

Nu pot exista schimbări substanţiale în angajamentele asumate de Grecia în cadrul procesului de reformă, a declarat ministrul german. Pot lua în considerare să discutăm despre noi termene, a adăugat el în cursul unui interviu acordat postului public de televiziune ARD.

Pentru a justifica această flexibilitate, el a subliniat că Grecia a cunoscut o paralizie politică în ultimele săptămâni din cauza alegerilor. Cetăţenii obişnuiţi nu trebuie să fie victimele acesteia, mai ales cei care au suportat tăieri drastice, a menţionat Westerwelle. Până în prezent, Berlinul a fost inflexibil în ce priveşte programul de reforme negociat de Atena cu UE şi FMI în schimbul ajutorului financiar, atât din punct de vedere al conţinutului, cât şi al termenelor fixate.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus