Te afli aici: Acasa » Internațional » Berlusconi denunta “o condamnare lipsita de orice fundament”

Berlusconi denunta “o condamnare lipsita de orice fundament”

Silvio Berlusconi a calificat joi “o condamnare lipsită de orice fundament” sentinţa Curţii de Casaţie care l-a condamnat la închisoare pentru fraudă fiscală, manifestându-şi hotărârea de a continua să facă politică, consemnează AFP.

“Această condamnare este lipsită de orice fundament şi mă va priva de libertate şi de drepturi politice”, a declarat fostul premier Italian într-un mesaj video, denunţând “o adevărată înverşunare judiciară de neegalat” împotriva sa.

“Trebuie să continuăm să combatem, să facem politică, pentru a realiza toate reformele necesare, în primul rând cele ale justiţiei”, a adăugat el.

“Vom relansa Forza Italia“, a mai spus el, referindu-se la partidul politic pe care l-a fondat când în 1994, anul debutului său politic.

Joi seară, Berlusconi a fost condamnat pentru fraudă fiscală, pentru că a  “umflat” artificial preţul drepturilor de difuzare a filmelor achiziţionate prin societăţi-paravan care-i aparţineau, în momentul revânzării imperiului său audiovizual Mediaset.

“Nu am pus niciodată pe picioare un sistem de evaziune fiscală”, s-a apărat Berlusconi. “Sunt mândru că am contribuit la bogăţia ţării plătind impozite de miliarde statului italian”, a adăugat el.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus