Te afli aici: Acasa » Internațional » Caderea lui Morsi este o “mare realizare”, sustine regimul sirian

Caderea lui Morsi este o “mare realizare”, sustine regimul sirian

Puterea din Siria, confruntată cu o rebeliune în cadrul căreia un rol important îl joacă Fraţii Musulmani, afirmă că este “o mare realizare” căderea preşedintelui islamist egiptean Mohamed Morsi, transmite AFP.

“Poporul sirian, conducerea şi armata sa îşi exprimă profunda admiraţie pentru mişcarea naţională şi populară din Egipt, care a condus la această mare realizare”, precizează comunicatul.

“Este o turnură radicală în favoarea conservării democraţiei, pluralismului, dreptului la diferenţă, refuzului de a vedea cum statul devine apanajul Fraţilor Musulmani nu doar în Egipt, dar şi la nivelurile arab şi internaţional”, se mai arată în document.

La începutul anilor 1980, Fraţii Musulmani, care au lansat o mişcare de revoltă împotriva regimului lui Hafez al-Assad, tatăl actualului preşedinte Bashar al-Assad, au fost reprimaţi.

Confreria Fraţilor Musulmani are un rol principal în opoziţia împotriva lui Bashar al-Assad.

 La mijlocul lui iunie, Morsi, înlăturat miercuri de armată după un an la putere marcat de o contestaţie populară şi de crize repetate, a anunţat că Egiptul va rupe “definitiv relaţiile cu regimul sirian actual”.

El a cerut de asemenea comunităţii internaţionale să instaleze “o zonă de excludere aeriană” deasupra Siriei, devastată de un conflict sângeros între regim şi rebeli care s-a soldat cu peste 100.000 de morţi în mai mult de doi ani, potrivit unei organizaţii nonguvernamentale siriene.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus