Centenarul Fanfarei Bisericii Baptiste din Chitighaz

 În zilele de 07 şi 08 mai 2018, au avut loc manifestări care au marcat împlinirea a 100 de ani de la înfiinţarea  Fanfarei Bisericii Baptiste din Chitighaz (Ketegyhaza), jud. Bekes. La manifestări a luat parte şi consulul general al României la Gyula, Florin Trandafir VASILONI. Această aniversare are o importantă valoare simbolică, în Anul Centenarului.

La evenimente au participat peste 200 de persoane, printre care Maria Kalcso, primarul din Chitighaz, Rákócziné Tripon Emese, viceprimarul localităţii, Alexandru Finna, preşedintele Autoguvernării Româneşti din Chitighaz, Gheorghe Santău, preşedintele Autoguvernării Româneşti din Leucuşhaz, Mihaela Bucin, şeful Catedrei de Limba şi Literatura Româna din cadrul Universităţii din Szeged, Anamaria Brad, referent pentru învăţământul de limbă română în cadrul Ministerului Resurselor Umane din Ungaria, Petrică Creţu, pastorul Bisericii Baptiste din Micherechi, credincioşi baptişti din Chitighaz, Micherechi, dar şi din România, de la Curtici şi alte localităţi din jud. Arad.

Pastorul Bisericii Baptiste din Chitighaz este Gyula Fustos, originar din Oradea. Acesta a salutat prezenţa la manifestări a consulului general român Florin VASILONI, care a transmis un cuvânt de salut în cadrul manifestării, transmiţând urări de bine şi succes membrilor fanfarei, înfiinţate în anul 1918.  În cadrul manifestărilor, Fanfara din Chitighaz a fost premiată cu o plachetă şi o diplomă de către Primăria locală.

În cadrul fanfarei din Chitighaz care a prezentat în cele două zile un apreciat program muzical, compus din piese cu caracter bisericesc şi laic, activează şi muzicieni profesionişti, membri la diverse orchestre, din Budapesta, Szeged, Pecs ş.a.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.