Te afli aici: Acasa » Internațional » Colin Powell neaga o relatie extraconjugala cu Corina Cretu

Colin Powell neaga o relatie extraconjugala cu Corina Cretu

Fostul secretar de stat american Colin Powell neagă că a avut o relaţie extraconjugală cu europarlamentarul român Corina Creţu, după ce un hacker anonim a ameninţat că va da publicităţii  emailuri considerate de Powell “de natură foarte personală”, informează joi Fox News şi site-ul The Smoking Gun.

TheSmokingGun.com a consemnat joi că Powell, 76 de ani, a întâlnit-o prima dată pe Corina Creţu când ea era consilier al preşedintelui României Ion Iliescu, iar el servea ca şef al diplomaţiei în administraţia lui George W. Bush. “Ocazional, am participat la aceleaşi reuniuni diplomatice şi internaţionale”, explică el, citat de The Smoking Gun /TSG/.

Într-un comunicat transmis acestui site, Powell declară: “După ce am plecat de la Departamentul de Stat în ianuarie 2005, am rămas în contact prin email. I-am dat frecvent sfaturi cu privire la perspectivele ei de a găsi o poziţie la ONU sau în altă organizaţie internaţională”.

“De-a lungul timpului, mailurile au căpătat un caracter foarte personal, dar nu au avut ca rezultat o relaţie. Aceste tipuri de emailuri s-au terminat în urmă cu câţiva ani”, a mai subliniat Powell.

“Nu a fost nici o relaţie atunci şi nu este nici acum”, subliniază el. “În ultimii opt ani, am văzut-o pe dna Creţu o dată sau de două ori când ea a venit din Europa să participe la conferinţe de grup la Washington. Nu am mai văzut-o de câţiva ani, dar am rămas prieteni şi suntem în contact”, a mai explicat el. “Mă bucur că ea are o carieră de succes. Mă bucur că s-a căsătorit recent şi este fericită”.

Powell a recunoscut în comunicatul către TSG, că a sfătuit-o pe Corina Creţu să-şi şteargă mesajele cu această corespondenţă.

“În lumina a ceea ce se întamplă, pare evident că a trebuit să îi cer dnei Creţu să îşi şteargă emailurile”, a scris Powell, simţind că este urmărit de hackerul cunoscut sub pseudonimul “Guccifer”.

Guccifer este hackerul care şi-a petrecut ultimele opt luni spărgând conturile online ale unor oficiali ai administraţiilor Clinton, Bush şi Obama, ale unor foşti agenţi FBI, contractori de apărare, membri şi prieteni ai familiei Bush, precum şi ale unor personalităţi publice, subliniază TSG.

În timp ce TSG nu a menţionat-o pe Corina Creţu şi nici nu s-a referit la o posibilă poveste de dragoste, negarea rapidă de către Powell a unei presupuse relaţii  a fost  determinată de caracterul emailurilor trimise în contul său personal de AOL.

Şi probabil, de dorinţa lui Powell de a aborda orice aparenţă de incorectitudine, în special în lumina scandalului de anul trecut în care a fost implicat generalul în rezervă David Petraeus, mai notează The Smoking Gun.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus