Colinde la reședinta consulului general al României la Gyula

Sâmbătă, 14 decembrie 2019, răspunzând invitației adresate de către consulul general al României la Gyula, Florin Trandafir Vasiloni, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria (EORU), a făcut sfințirea reședinței acestuia din Gyula, conform obiceiului tradiţional românesc. 

În aceeaşi zi, consulul general al României la Gyula, Florin Trandafir Vasiloni, a primit la reşedinţa sa colindători sosiţi din România, dar şi membri ai comunităţii istorice româneşti din Ungaria. Timp de trei zile, românii din Ungaria i-au avut ca invitați, veniți cu colinda și alte tradiții populare românești, pe tinerii membri ai Ansamblului Folcloric „Dubaşii”, din comuna Tomeşti (județul Timiş).

Cei veniţi din România au fost însoţiţi de către membri Ansamblului „Doina Bihorului”, care cuprinde tineri din localităţi cu tradiţie românească din judeţul Hajdu-Bihar. Ei sunt coordonaţi de către instructorul Gheorghe Gros, originar din Chitighaz  (Ketegyhaza). Aceştia au prezentat colinde şi tradiţii româneşti tradiţionale, în mai multe localităţi unde trăiesc comunităţi româneşti în Ungaria.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.