Te afli aici: Acasa » Internațional » Concurs international de sah la Gyula

Concurs international de sah la Gyula

Sâmbătă, 14 ianuarie 2017, la sediul Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria, la Gyula, s-a desfăşurat a opta ediţie a Concursului Internaţional de şah „Foaia Românească”.  

La competiţie au participat în jur de 40 de concurenţi, din România şi Ungaria, la diverse categorii de vârstă, numărul celor care au asistat fiind mai mare. La competiţie au participat şi membri ai comunităţii româneşti din Ungaria. Din România au participat în jur de 20 de şahişti, în special sportivi care se pregătesc la Palatul Copiilor din Arad.

Organizatorii evenimentului au fost Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria şi publicaţia „Foaia Românească”. Promotorul acestei manifestări este Ioan Cozma, român originar din Gyula, profesor, şahist dar şi membru al coralei „Pro Musica”.

Consulatul general al României la Gyula a sprijinit organizarea acestei competiţii, care devine tradiţională în calendarul comunităţii româneşti din Ungaria. Consulul general al României la Gyula, Florin Trandafir Vasiloni, a participat la ceremonia de deschidere, precum şi la momentul de decernare a premiilor, salutând în cuvântul său organizatorii şi participanţii. Toţi participanţii au fost răsplătiţi cu diplome şi medalii, iar învingătorii categoriilor aflate în concurs au primit trofee şi premii.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus