Consulul general al României la Gyula, Florin Vasiloni, în vizită oficială în oraşul Oroshaza

În data de 21 februarie 2018, consulul general al României la Gyula, Florin Vasiloni, a efectuat o vizită oficială în oraşul Oroshaza, din jud. Bekes. În această localitate există o autoguvernare românească.

În prima parte a vizitei, consulul general a fost primit la primăria din localitate de către Zoltan David, primarul localităţii, Istvan Bojtor, viceprimarul localităţii şi Andrea Farkas, preşedintele Autoguvernării Româneşti din localitate.

Consulul general, însoţit de oficialii locali, a vizitat apoi şi o întreprindere din localitate, care se ocupă cu industrializarea cărnii, la care muncesc cca. 250 de persoane, printre care şi români stabiliţi în localitate.

Primarul a prezentat localitatea, a vorbit despre proiectele realizate, cele actuale şi cele ce urmează să fie implementate. La Oroshaza se găseşte un ştrand-stațiune pe nume „Gyoparosfurdo”, care aparţine de administraţia locală. Băile termale de aici sunt vizitate anual de către cca. 200.000 de turişti, dintre care o treime sunt români. Oraşul este înfrăţit cu două localităţi din România, Carei şi Băile Tuşnad. Primăria locală este interesată de colaborare economică și culturală și cu alte localități din România.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.