Te afli aici: Acasa » Internațional » Consulul general român în vizită la Liceul ”Nicolae Bălcescu” din Gyula

Consulul general român în vizită la Liceul ”Nicolae Bălcescu” din Gyula

În data de 07 februarie 2018, consulul general al României la Gyula, Florin Trandafir Vasiloni, a efectuat o vizită la Liceul ”Nicolae Bălcescu” din Gyula. Diplomatul român s-a întâlnit cu cei 48 de elevi din clasele a XII-a a școlii.
Cu această ocazie, consulul general român a transmis elevilor informații despre oportunitatea de a studia în România și despre modul cum pot să obțină burse de studiu oferite de statul român, la diverse universități și discipline, începând cu anul universitar 2018-2019.
La această întâlnire a participat doamna dr. Maria Gurzău Csegledi, directorul instituției, diriginții elevilor precum și alte cadre didactice.
Elevii au avut posibilitatea să adreseze întrebări șefului misiunii românești de la Gyula, care le-a oferit sprijinul celor care doresc să acceseze bursele oferite de România. Zeci de tineri proveniți din rândul comunității românești din Ungaria studiază diverse discipline la universități din România. Mulți etnici români din Ungaria, foști bursieri ai statului român, activează în diverse domenii pe piața muncii din Ungaria.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus