Te afli aici: Acasa » Internațional » Depunere coroana de flori la statuia sportivului roman Marian Cozma

Depunere coroana de flori la statuia sportivului roman Marian Cozma

În preajma sărbătorii Paştilor, consulul general al României la Gyula, Florin Vasiloni, a depus o coroană de flori şi s-a recules, la statuia ridicată la Veszprem, în memoria sportivului român Marian Cozma, asasinat în data de 7 februarie 2009. Acesta a decedat la vârsta de 26 ani. A fost component de bază a echipei naţionale de handbal al României şi al echipei ungare Veszprem. În trecut a evoluat pentru HC Dinamo Bucureşti.

În memoria sa, a fost ridicată o statuie care cuprinde bustul sportivului român, cu o înălţime de peste 3  metri înălţime, în vecinătatea Sălii de sport „Veszprem Arena” din Veszprem, dezvelită la data de 6 februarie 2010, operă a sculptorului ungar Mihaly Gabor si il infatiseaza pe Cozma in momentul in care aruncă cu mingea la poarta. Mihaly Gabor, autorul monumentului, este unul dintre cei mai importanti artisti plastici din Ungaria, lucrările sale putând fi admirate la Muzeul Olimpic de la Lausanne, la stadionul Puskas Ferenc sau la circuitorul de Formula 1 de la Hungaroring.

De remarcat faptul că în momentul prezenţei diplomatului român la statuia sportivului român, peste 20 de lumânări erau aprinse de către fanii din Veszprem ai echipei locale de handbal, fapt ce demonstrează că acest sportiv a fost foarte apreciat.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus