Te afli aici: Acasa » Internațional » Edward Snowden a parasit aeroportul Seremetievo din Moscova

Edward Snowden a parasit aeroportul Seremetievo din Moscova

Fostul consultant al /NSA, Edward Snowden a părăsit aeroportul Şeremetievo din Moscova singur, într-un taxi, a declarat joi avocatul său Anatoli Kucerena, citat de RIA Novosti, în timp ce WikiLeaks afirmă, după cum consemnează AFP, că Snowden era însoţit de consiliera juridică Sarah Harrison.

”L-am însoţit până la taxi, apoi m-am dus să mă ocup de treburile mele”, a declarat Kucerena, fără să precizeze totuşi în ce direcţie a plecat Snowden.

Iniţial Kucerena a declarat că Snowden a primit pentru un an azil politic în Rusia. Locul de reşedinţă al lui Snowden, unul dintre cei mai ”vânaţi” oameni de pe planetă, este strict secret.

Snowden a mulţumit Rusiei pentru că i-a acordat azil pentru un an şi şi-a exprimat satisfacţia că justiţia ”a câştigat”, acesta fiind primul său comentariu public difuzat joi de WikiLeaks.

”Timp de opt săptămâni s-a văzut că administraţia Obama nu arată nici un fel de respect pentru legile internaţionale şi naţionale, dar, în cele din urmă, justiţia a câştigat. Îi mulţumesc Rusiei că mi-a acordat azil, în acord cu legile şi obligaţiile sale internaţionale”, a declarat Snowden, potrivit WikiLeaks.

”Aceasta este o nouă victorie în războiul pe care-l duce preşedintele american Barack Obama împotriva avertizorilor de integritate. Această bătălie a fost câştigată, dar războiul continuă”, a declarat la rândul său Julian Assange, fondatorul WikiLeaks.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus