Eroii români comemorați la Debrecen și Hajdúbösörmény, Ungaria

Cu ocazia ”Zilei Eroilor”, sărbătorită odată cu sărbătoarea creștină a Înălțării Domnului, Consulatul General al României la Gyula, în colaborare cu Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria și Inspectoratul Județean Școlar Bihor,  a organizat slujbe de pomenire și depuneri de coroane de flori la monumentele eroilor români din Debrecen și Hajdúbösörmény (jud. Hajdu-Bihar), cu participarea autorităților locale.

La Debrecen, orașul reședință a jud. Hajdu-Bihar, au avut loc ceremonii în două locații. Prima ceremonie a avut loc la Monumentul intitulat „Fecioara Albă” și la monumentul din Cimitirul Central al orașului, în Parcela Românească, ambele fiind închinate Eroilor Români căzuți în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. O ceremonie similară a avut loc și la ”Cimitirul Central Românesc” din orașul Hajdúbösörmény.

La aceste manifestări, serviciile religioase au fost celebrate de către Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, împreună cu pr. Ionuț Negrău (paroh la Săcal, Korosszakal). Au depus coroane de flori consulul general Florin Trandafir Vasiloni, din partea Consulatului General al României la Gyula; dl. Sekeres Antal, secretarul Primăriei Debrecen;  prof. Cristina Marian și prof. Elena Moțoc Chivari, inspectori școlari în cadrul Inspectoratului Județean Școlar Bihor; Sőrés István, viceprimar și Harangi Sándor, reprezentanți ai Primăriei Hajdúbösörmény.

Cu această ocazie, consulul general Florin Vasiloni a avut o întrevedere oficială cu conducerea orașului Hajdúbösörmény.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.