Eurodeputata Corina Cretu a fost aleasa vicepresedinte al Grupului Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European

Eurodeputata Corina Creţu a fost aleasă marţi seară, la Bruxelles, vicepreşedinte al Grupului Socialiştilor şi Democraţilor (S&D) din Parlamentul European.

Corina Creţu este membră a grupului europarlamentar socialist din anul 2007 şi a fost propusă pentru vicepreşedinţia acestuia de către Delegaţia PSD, pentru locul rămas vacant în urma preluării de către fosta titulară, Rovana Plumb, a funcţiei de ministru al Mediului în noul guvern de la Bucureşti. Corina Creţu va fi responsabila grupului S&D pentru politicile sociale şi egalitatea de gen.

Încrederea colegilor mei mă onorează şi mă obligă, mai ales pentru că traversăm o perioadă dificilă, în care cetăţenii europeni resimt tot mai acut efectele crizei economice. Pierderea locurilor de muncă, discriminarea salarială pe criterii de gen, impactul dureros al recesiunii asupra vieţii de familie sunt câteva din realităţile dure ale sărăciei provocate de masurile de austeritate impuse de guvernele de dreapta din Uniunea Europeana, a declarat Corina Creţu, la scurt timp după alegerea ca vicepreşedinte al grupului S&D.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.