Evocarea revoluţiei din 1989 la Gyula


Împlinirea a 30 de ani de la triumful Revoluţiei Române din 1989 a fost marcată la Gyula, la Catedrala Episcopală de aici. Consulul general al României la Gyula, Florin Vasiloni, a participat la Sfânta Liturghie Arhierească, celebrată de către un sobor de preoţi, din Ungaria şi România, condus de Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria (EORU) şi de PS Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului.

Cu această ocazie, s-a celebrat un parastas în memoria eroilor revoluţiei şi s-a evocat importanţa istorică a căderii comunismului totalitar. Grupul psaltic „Ethos” al episcopiei Caransebeşului a oferit participanţilor un program de colinde româneşti.

La manifestare au participat reprezentanţi ai Autoguvernării pe Ţară a Românilor din Ungaria (AŢRU), alături de alţi lideri ai unor instituţii reprezentative a comunităţii româneşti din Ungaria. Autoguvernarea Românească din Gyula a oferit participanţilor o recepţie, iar ierarhii prezenţi şi alţi oficiali au fost primiţi la reşedinţa consulului general român de la Gyula.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.