Festivalul Cârnaţilor la Bekescsaba

În 20 noiembrie 2018, consulul general al României la Gyula  Florin Vasiloni a participat la manifestări derulate în cadrul “Festivalului Cârnaţilor” (Kolbaszfestival) la Bekescsaba, manifestare care conform organizatorilor, reuneşte în 4 zile de festival, peste 100.000 de participanţi, fiind unul dintre cele mai importante evenimente de gen, din Ungaria.

Consulul general, Florin Vasiloni, a avut o întrevedere cu reprezentanţi  ai Camerei de Comerţ şi Industrie a jud. Bekes (CCIB) şi ai  Secţiunii Ungaro-Română a Camerei de Comerţ şi Industrie Ungară. Diplomatul român s-a întreţinut cu domnii Orosz Tivadar, preşedintele Secţiunii Ungaro-Române din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Ungare şi preşedinte al CCI Bekes, cu Dunai Peter, secretar general al Camerei de Comerţ şi Industrie din Ungaria şi Janos Rak, secretarul Secţiunii Ungaro-Română a Camerei de Comerţ şi Industrie Ungară.

La manifestare au participat numeroşi oameni politici ungari, de la nivel central şi local, primari ai unor importante localităţi din Ungaria, reprezentanţi ai unor asociaţii patronale, camere de comerţ etc. La festival participă în fiecare an şi mici producători români, în special din judeţele Arad şi Bihor.

În acest an, la concursul de cârnaţi au participat peste 800 de  echipe, reunind producători privaţi sau diferite instituţii şi societăţi, printre care şi o echipă a Autoguvernării Româneşti din Bekescsaba, condusă de Tiberiu Juhasz, preşedintele acestei organizaţii. La standul comunităţii locale româneşti, consulul general român s-a întreţinut cu Zalai Mihaly, preşedintele Consiliului Judeţean Bekes; cu Takacs Arpad, şeful Oficiului Guvernamental (Prefectura) din judeţul Bekes; cu Peter Szarvas, primarul oraşului Bekescsaba şi alţi oficiali ungari.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.