Festivalul Castraveţilor la Micherechi (Mehkerek) în Ungaria

În zilele de 28 şi 29 iulie 2018, localitatea Micherechi (Mehkerek), cu veche tradiţie românească, a îmbrăcat haine de sărbătoare, cu ocazia celei de-a XVI-a ediţii a sărbătorii comunei, intitulată „Festivalul Castraveților”, eveniment care îşi ia denumirea de la îndeletnicirea majorităţii localnicilor, şi anume cultivarea castraveţilor.

În deschiderea manifestărilor au luat cuvântul primarul Margareta Tat, Ana Ruja, directorul şcolii din localitate, iar Tolnai Péter, vicepreședintele Consiliului Județean Bekes şi deputatul ungar Josef Kovacs și-au exprimat bucuria de a putea lua parte la acest eveniment.

La manifestare au luat parte Marius Lazurca, ambasadorul României la Budapesta; Florin Vasiloni, consulul general român la Gyula; Daniel Banu, consulul general român la Szeged; pr. Visarion Tuderici, secretarul Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria (EORU), reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai autoguvernărilor româneşti din Micherechi, Gyula, Chitighaz (Ketegyhaza), Sarkad, Medgzesegyhaza și Aletea (Elek).

În cadrul festivalului, au fost oferite programe artistice de către copiii de la Grădiniţa şi Şcoala Generală din Micherechi, de artişti locali, dar şi de artişti din Ungaria sau sosiţi din România (Ansamblul „Stelele Bihorului”).

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.