Te afli aici: Acasa » Internațional » In Grecia, niciun partid nu obtine majoritatea. Este nevoie de un guvern de coalitie

In Grecia, niciun partid nu obtine majoritatea. Este nevoie de un guvern de coalitie

In Grecia, niciun partid nu obtine majoritatea. Este nevoie de un guvern de coalitie

Nicio formaţiune politică nu a reuşit să obţină majoritatea în alegerile legislative de duminică, din Grecia, fiind necesare negocieri pentru formarea unui guvern de coaliţie, conform sondajelor realizate la ieşirea de ala urne, informează AFP.

Conform acestui sondaj, dreapta care se doreşte a fi garantul menţinerii ţării în zona euro, deşi susţine necesitatea renegocierii planului de austeritate impus de creditorii săi internaţionali, UE şi FMI, ar fi obţinut între 27,5% şi 30,5% din voturi, faţă de 27% – 30% pentru partidul Syriza, care doreşte o anulare a acestui plan. Cele două sunt urmate de partidul PASOK, socialist, care ar fi obţinut între 10 şi 12% din voturile exprimate.

Acest scenariu de impas s-a produs şi după scrutinul de la 6 mai, când primele două partide (dreapta Noua Democraţie şi stânga radicală Syriza) nu au reuşit să ajungă la un acord privind crearea unei coaliţii de guvernare, spre neliniştea europenilor şi a creditorilor ţării, creând o situaţie de incertitudine pentru viitorul ţării în zona euro.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus