Incendiu la Castelul din Riga, sediul presedintiei Letoniei

 Echipe de pompieri au fost chemate ieri seara pentru a stinge un incendiu pe acoperişul Castelului din Riga, vechi de câteva secole, actualmente sediu al preşedinţiei Letoniei, aflat în curs de renovare, informează AFP.

 „După primele informaţii nimeni nu a fost rănit”, a precizat purtătoarea de cuvânt a trupelor de pompieri, Viktorija Sembele.

 Martorii oculari au menţionat că o mare parte a acoperişului a fost cuprinsă de flăcări, pe care mai multe grupe de pompieri încercau să le ţină sub control, sub privirile a sute de pietoni.

“Circa 100 de metri pătraţi din acoperiş au căzut pradă flăcărilor şi mai mult de zece echipe de pompieri au acţionat la locul incidentului”, a declarat Viktorija Sembele. ”Este grav, pentru că este vorba despre o clădire istorică situată în cartierul vechi din Riga”, a mai afirmat aceasta, subliniind că pentru moment nu se cunosc cauzele incendiului.

 Armata s-a alăturat eforturilor depuse de pompieri şi a trimis un elicopter capabil să arunce asupra flăcărilor apă din râul Daugava, aflat în vecinătate.

 Castelul din Riga, cu o aripă datând din secolul al XIII-lea, adăposteşte un muzeu de istorie şi birourile preşedintelui leton, Andris Berzins.

 Datorită actualelor lucrări de renovare, birourile preşedinţiei au fost mutate temporar într-o altă reşedinţă istorică din capitala Letoniei.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.