„La revedere, şcoală dragă!”, serbare de rămas bun la liceul românesc din Gyula

În data de 5 mai 2017, la Liceul „Nicolae Bălcescu” din Gyula (LNB),  a avut loc serbarea de rămas bun a elevilor de clasa a XII-a, sub genericul „La revedere, școală dragă!”. 48 de elevi, cuprinși în două clase, au luat parte la această serbare, desfășurată pe scena Centrului Cultural Românesc din cadrul LNB, în prezența a sute de persoane (elevi, profesori, părinți, invitați).

La eveniment au participat PS Siluan, episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, Florin Vasiloni, consulul general român la Gyula, Daniel Banu, consul general la Szeged, Tiberiu Juhasz, președintele Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria (AȚRU), Rita Pătcaş, vicepreşedintele Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria (UCRU), Eva Iova, redactor-şef  la „Foaia Românească”, Delia Kovacs, directorul săptămânalului „Cronica”, Ramona Lile, rectorul Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad, ş.a.

Directorul școlii a salutat publicul, iar cele două clase de absolvenţi au urcat pe scenă și au prezentat câte un montaj liric, realizat sub îndrumarea unor cadre didactice, în care prin muzică și versuri elevii și-au exprimat recunoștința față de cadrele didactice. Fiecare dintre acești elevi a primit câte o floare și un dar simbolic, o trăistuță, din partea colegilor din clasa a XI-a. În aceeași zi, consulul general al României la Gyula, Florin Vasiloni, a asistat, alături de autorităţi ungare, la serbarea de rămas bun a celor 170 de absolvenți ai  Liceului ”Harrukern Janos” din Gyula.

 

https://www.youtube.com/watch? time_continue=1&v=TDEUtTS3yn4

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.