Te afli aici: Acasa » Internațional » Manifestări prilejuite de Ziua Naţională a Slovaciei

Manifestări prilejuite de Ziua Naţională a Slovaciei

În data de 19 septembrie 2018, consulul general al României la Gyula, Florin Vasiloni, a participat la manifestările organizate de către Consulatul General al Republicii Slovacia din Bekescsaba, cu prilejul Zilei Naţionale a Slovaciei. Manifestarea a cuprins un concert de muzică clasică, în interpretarea Filarmonicii de Stat din Kosice, Slovacia, care s-a desfăşurat în Biserica Evanghelică din Bekescsaba. După concert, consulul general al Republicii Slovacia la Bekescsaba, Amb. Igor Furdik,  a oferit o recepţie.

La manifestări au luat parte oficialităţi, printre care Daniel Banu, consulul general român la Szeged, Dmitrji Baranov, consulul general al Federaţiei Ruse la Debrecen, Ildiko Siposova, directorul Institutului Slovac din Budapesta, Peter Tolnai, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bekes, Szarvas Peter, primarul oraşului Bekescsaba, Orosz Tivadar, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Județului Békés și Secțiunii Maghiară-Română al Camerei de Comerț și Industrie al Ungariei, Tiberiu Iuhas, preşedintele Autoguvernării Româneşti din Bekescsaba, alţi şefi de instituţii deconcentrate din localitate.

La Bekescsaba trăiește o importantă comunitate de slovaci, care conviețuiesc cu români și alte minorități, alături de populația majoritară.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus