Te afli aici: Acasa » Internațional » Mitropolitul Kiril s-a inecat în Marea Neagra

Mitropolitul Kiril s-a inecat în Marea Neagra

Mitropolitului Varnei, Kiril, s-a înecat în Marea Neagră. Trupul său neînsufleţit a fost găsit ieri dimineaţă pe malul mării, în cartierul Traka din Varna, informează site-ul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare.

Parchetul de la Varna şi Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare au respins informaţiile vehiculate în presă din care reiese faptul că pe cadavru au fost găsite urme de violenţă.

Potrivit postului naţional de radio, trupul mitropolitului a fost găsit  în apă şi echipat cu tub de respirat şi mască de scufundare,în apropiere de reşedinţa sa de pe malul mării. Mitropolia Varnei a refuzat să dea detalii legate de posibilitatea ca, ierarhul să fi fost însoţit de cineva în momentele dinaintea decesului.

Născut în anul 1954, Kiril a devenit Mitropolit al Varnei şi Preslavului în anul 1989, fiind  considerat unul dintre cei mai influenţi mitropoliţi bulgari. După decesul Patriarhului Bulgariei, Maxim, în noiembrie 2012, Kiril a preluat interimatul până la alegerea actualului patriarh Neofit.  Fost colaborator al serviciilor secrete comuniste, Kiril a fost criticat pentru modul de viaţă luxuriant, mai ales pentru faptul că avea o maşină despre care susţinea că este identică cu cea a preşedintelui american Barack Obama.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus