Te afli aici: Acasa » Internațional » Moscova critica varianta unei interventii militare in Siria

Moscova critica varianta unei interventii militare in Siria

Moscova a dezaprobat luni o intervenţie militară în Siria fără acordul Consiliului de Securitate, apreciind că aceasta ar fi “periculoasă” şi ar constitui “o încălcare gravă a dreptului internaţionale”.

O intervenţie militară ar avea, , “consecinţe catastrofice”, a declarat marţi diplomaţia rusă, avertizând că aceasta nu va aduce o “victorie uşoară”, deoarece această ţară dispune de sisteme de apărare antiaeriană pentru respingerea atacurilor, a subliniat marţi o sursă citată de agenţia Interfax, relatează AFP. “Sistemele multifuncţionale de rachete sol-aer (de tip) Buk-M2E şi alte mijloace de apărare antiaeriană pe care le deţine armata siriană vor asigura un răspuns pe măsura agresorilor”, a adăugat această sursă.

Ea a anunţat că Siria deţine, în prezent, până la zece baterii de sisteme multifuncţionale. Rachetele de tip Buk sunt un sistem rusesc aerian, polivalent, mobil cu rază medie de acţiune, care au fost introduse în serviciu în 1979. Sistemul este destinat apărării forţelor terestre şi punctelor vitale (poduri, centre de comunicaţii, centrale electrice). Mai multe capitale occidentale coordinate de SUA intenţionează să efectueze lovituri împotriva regimului sirian.

Rusia, un aliat puternic al preşedintelui Bashar al-Assad, căruia îi vinde armament, a avertizat că o intervenţie militară va avea consecinţe “catastrofale” pentru ţările din Orientul Mijlociu sau Africa de Nord.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus