Obama il va desemna pe republicanul Jim Comey în funcţia de director al FBI

Preşedintele american, Barack Obama, va desemna în cursul după-amiezii de azi noul director al FBI, în persoana lui Jim Comey care îl va înlocui pe Robert Mueller, aflat la conducerea poliţiei federale din septembrie 2001, a informat joi un responsabil de la Casa Albă, citat de AFP.

 „Acest fost responsabil al administraţiei Bush, procuror şi specialist în probleme de securitate naţională de peste 20 de ani, a dat dovadă de “consecvenţă, integritate şi principii de neclintit în apărarea securităţii şi, în acelaşi timp, a valorilor noastre”’, a precizat sursa citată într-un comunicat.

 Numit imediat după 11 septembrie 2001 ca adjunct al procurorului general al Statelor Unite sub preşedinţia lui George W. Bush, Jim Comey, în vârstă de 52 de ani, a ocupat timp de 15 ani funcţii de procuror general, în special la New York.

Ulterior, a trecut în sectorul privat, în domeniul apărării şi finanţelor. Dacă va fi confirmat de Senat, Comey îşi va prelua funcţia în toamnă, pe fondul controverselor generate de programul secret de supraveghere al NSA, de utilizarea dronelor de către administraţia Obama, de anchetele asupra atacului criminal împotriva consulatului american de la Benghazi (Libia) sau de dublul atentat de la maratonul de la Boston.

 Jim Comey predă în prezent elemente de drept în chestiuni de securitate naţională la Universitatea Columbia din New York şi ar urma să devină cel de-al şaptelea director al FBI.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.