Te afli aici: Acasa » Internațional » Oleoductul Keystone XL va crea “numai 50 de locuri de munca permanente”, sustine Barack Obama

Oleoductul Keystone XL va crea “numai 50 de locuri de munca permanente”, sustine Barack Obama

îPreşedintele Barack Obama a afirmat marţi că oleoductul Keystone XL, care ar trebui să lege Canada de Nebraska, în centrul SUA, va crea “numai 50 de locuri de muncă permanente”SUA,  transmite AFP.

În cadrul  unui discurs susţinut marţi la Chattanooga (statul Tennessee, sud), consacrat modalităţilor de consolidare a clasei mijlocii, Obama le-a adresat o provocare adversarilor săi republicani, ca să accepte o “mare negociere” unde să combine reforma fiscalităţii pentru întreprinderi cu investiţii în infrastructură.

El le-a mai cerut, de asemenea, conservatorilor să îşi prezinte propriile propuneri pentru stimularea activităţii, respingând susţinerea acordată de aceştia proiectului Keystone XL şi apelul lor pentru dereglementare.

El a respins astfel declaraţiile preşedintelui republican al Camerei Reprezentanţilor, John Boehner, care a afirmat în luna mai că “oleoductul Keystone va crea zeci de mii de locuri de muncă pe teritoriul American”.

Keystone XL este un proiect de oleoduct al grupului canadian TransCanada care va lega, pe o distanţă de 1.897 de kilometri, nisipurile bituminoase din Alberta, în Canada, cu Nebraska, în centrul Statelor Unite, permiţând depăşirea dublului actualei capacităţi de transport oferite de un circuit mai lung de conducte.

Asociaţiile ecologiste şi-au exprimat îngrijorarea legată de pânzele freatice în cazul unor scurgeri, susţinând că exploatarea nisipurilor bituminoase este poluantă.

Administraţia Obama nu a fixat nici o dată pentru anunţul deciziei sale finale, necesară deoarece oleoductul traversează graniţa. În ianuarie 2012, preşedintele a amânat pentru cursul acestui an luarea unei hotărâri, pentru a permite ca între timp să se realizeze un studiu privind impactul ecologic.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus