Te afli aici: Acasa » Internațional » Parlamentul britanic respinge interventia militara in Siria. SUA, dispuse sa actioneze singure

Parlamentul britanic respinge interventia militara in Siria. SUA, dispuse sa actioneze singure

Barack Obama îşi rezervă dreptul de a acţiona unilateral împotriva regimului sirian, fără a aştepta hotărârea ONU sau pe aliaţii săi: Marea Britanie, a anunţat joi Casa Albă, consemnează AFP, citată de Agerpres. Declaraţia a venit cu puţin timp înainte ca parlamentul de la Londra să spună nu unei intervenţii militare.

Washingtonul a subliniat că o decizie privind intervenţia militară în Siria nu a fost luată încă, dar că SUA sunt dispuse să acţioneze singure, , împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad.

“Preşedintele trebuie înainte de toate să se prezinte în faţa americanilor care l-au ales pentru a-i proteja. Şi preşedintele este ferm convins că mizele acestei situaţii vizează măsurile necesare pentru a ne proteja interesele cruciale de securitate naţională”, a adăugat el.

o situaţie în care interesele SUA de securitate naţională sunt ameninţate. Este interesul nostru… ca o astfel de utilizare să nu rămână fără răspuns”, a insistat oficialul american.

“Indiferent de natura acestor evoluţii, o undă verde din partea Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite pentru folosirea forţei în Siria este foarte puţin probabilă având în vedere opoziţia Rusiei, care deţine un drept de veto şi sprijină constant regimul lui Bashar al-Assad.

“Noi respectăm procesul ONU… Ne-am consultat îndeaproape cu aliaţii care şi-au exprimat opiniile tranşante”, a asigurat Earnest. “Dar aceşti inspectori ai ONU nu au sarcina să determine cine este responsabil pentru utilizarea acestor arme, doar să evalueze dacă au fost folosite sau nu”, a adăugat el. Inspectorii vor prezenta un raport verbal secretarului general al ONU Ban Ki-moon după plecarea lor din Siria, programată sâmbătă.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus