Te afli aici: Acasa » Internațional » Patru cutremure succesive la granita de sud a Romaniei

Patru cutremure succesive la granita de sud a Romaniei

Patru cutremure au avut loc marţi seară în Bulgaria. Unul a avut magnitudinea de  3.60, al doilea de  4.20, iar cel mai puternic de 4.50. Conform infp.ro, seismele au fost de suprafaţă şi s-au simţit în localităţile din sudul României. Primele două, cu magnitudini estimate la 3,7-4,2 grade pe scara Richter, s-au produs în seara zilei de marţi, 9 iulie, în estul Bulgariei, la interval de o oră unul după altul, anunţă cutremur.net.

Primul seism a avut loc la ora 20.12 ora României. Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pămăntului, epicentrul cutremurului a fost localizat la 5 km de localitatea Glevan din partea central-estică a Bulgariei. Conform datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul cutremurului a fost localizat la 42,20 grade latitudine nordică şi 26,25 grade longitudine estică, la 14 km nord-vest de Topolovgrad.

Conform INCDFP, seismul s-a produs la adâncimea de 5 km şi a avut magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter. Potrivit datelor provizorii publicate de EMSC, adâncimea focală a fost de 2 km iar magnitudinea a fost de 3,7 grade.

Mişcarea seismică a fost resimţită în mai multe localităţi din partea central-estică a Bulgariei, dar nu au fost înregistrate pagube. În aceeaşi zonă s-a produs, la ora 17.06, un pre-şoc cu magnitudinea de 3,6 grade (potrivit datelor publicate de INCDFP).

Al doilea cutremur cu magnitudine de 4,0 a avut la o oră după primul, având acelaşi epicentru. Conform datelor provizorii publicate de EMSC, seismul s-a produs la adâncimea de 2 km, magnitudinea fiind estimată la 3,7 grade. Potrivit datelor publicate de INCDFP, seismul a avut epicentrul la 42,07 grade latitudine nordică şi 26,10 grade longitudine estică, adâncimea focală fiind de 2 km şi magnitudinea  de 4,2 grade pe scara Richter.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus